RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

“Cornul, Laptele și Mărul” vor fi livrate elevilor din școlile pășcănene, după 15 octombrie 2020

Programul “Lapte, Corn și Măr” va fi disponibil în școlile din municipiul Pașcani, după jumătatea lunii octombrie. După ce la nivel local, administrația condusă de Dumitru Pantazi nu și-a asumat demararea licitației pentru achiziția produselor, sarcina revine Consiliului Județean.

Reprezentanții instituției susțin că procedura de achiziție este în curs de derulare.

“Programul pentru școli al României a fost completată astăzi în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean. Astfel, celor 92 de UAT-uri pentru care CJ derulează deja programul li se vor adaugă începând cu anul școlar 2020-2021 comunele Ciortești, Lespezi, Stolniceni-Prăjescu, Tătăruși și Valea-Seacă. Cele 92 de primării au acordul cadru de anul trecut, iar procedurile, licitațiile se vor face mai repede. Astfel, în maxim două săptămâni, vor fi distribuite elevilor. Vor fi produse de panificație, produse lactate și mere”, ne-a declarat Eliza Chirica, purtător de cuvânt CJ Iași.

În ședința Consiliului Local din luna august, primarul Dumitru Pantazi a pus presiune pe aleșii din PSD când a susținut că nu este de acord cu organizarea procedurii de achiziție de către instituția pe care o conduce. Era vorba ca Primăria să își asume sau nu demararea procedurii.

  

Finanțatorul acestui program este Consiliul Județean. Consiliul Județean a organizat până în anul 2018 această licitație. El s-au ocupat de acest program. Singurul județ care și-a asumat să dea această răspundere altor UAT-uri, a fost județul Iași în 2019. Ca și anul trecut, propunearea mea este de a nu ne asuma. Propunere! Consiliul Local hotărăște!”, a spus atunci primarul Dumitru Pantazi.

În final, proiectul de hotărâre a fost adoptat cu voturile consilierilor PSD, sub titulatura de neasumare a responsabilității implementării programului ”Cornul și Laptele”, de către Primăria municipiului Pașcani.

Related posts

Elevi de la Colegiul Naţional „M. Sadoveanu”-Pașcani au participat la Concursul naţional de proiecte antidrog „Împreună”

Redacția

Teona Ţehaniuc – şefa promoţiei 2018 de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani

Ema Roman

Un elev de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi va fi pentru o zi Ministru al Apărării Naţionale

Redacția
Încarcă...