NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Copil de trei ani din Tătăruși, la spital după ce a băut insecticid

Atenție mare la ce lăsați în calea micuților! Rămas nesupravegheat, un copil de numai trei ani, a băut insecticid dintr-un recipient pe care l-a găsit prin casă.

Când și-au dat seama ce s-a întâmplat, părinții l-au dus de urgență la Dispensarul din localitatea Iorcani,comuna Tătăruși, unde medicul de acolo i-a acordat primele îngrijiri aferente acestui gen de situație. În acest sens, copilului i-au fost făcute spălături gastrice, pentru a-i fi înlăturată substanța otrăvitoare din organism.

Micuțul a fost preluat de un echipaj de la Ambulanță, care l-a dus în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Pașcani.  Ulterior acesta a fost direcționat către Iași, la Spitalul de Copii “Sfânta Maria”.

Din păcate, aceste situații nu sunt deloc puține și pot degenera în adevărate tragedii. Curioși din fire, copiii vor fi tentați să mănânce/înghită orice găsesc în calea lor, neavând de unde să știe ce este bun și ce este rău. Aici intervine rolul părinților care trebuie să fie atenți la recipientele pe care le lasă în locurile accesibile celor mici. Toate acestea, mai ales acum, când se lucrează pământul iar oamenii folosesc fel de fel de insecticide și alte substanțe active menite să distrugă dăunătorii de grădină. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Numărul de cazuri noi de COVID-19 crește ușor față de ziua de ieri. Bilanțul total al infecțiilor ajunge la 18.791

Redacția

8 cazuri de coronavirus confirmate la Poliția Pașcani. Măsurile luate

Oana Cordoneanu

Un bărbat din Conțești a murit după ce s-a înecat cu o bucată de pâine

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site