NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Copiii Ruginoasei sunt în probe la UTA Arad!

Patru dintre cei mai talentaţi copii care anul trecut au cucerit „Cupa Satelor” la fotbal (copii născuţi în anul 2006 şi mai mici) se vor întoarce mâine la Ruginoasa după ce au răspuns pozitiv invitaţiei venite din partea celor de la UTA Arad ca timp de o săptămână să susţină acolo probe de joc. Iulian Curcă, Florin Doroftei, Ionuţ Olăeru şi Alin Bostan, cu toţii născuţi în anul 2006, au intrat de mai mult timp în atenţia liderului Ligii a II-a, formaţie creditată cu şanse însemnate la promovarea directă în elita fotbalului autohton, însă de ei se interesează şi CSM Politehnica Iaşi.

Cei patru sunt jucători de bază la Unirea Ruginoasa, formaţie care s-a calificat în Liga Elitelor la Under 15, chiar dacă sunt cu un an mai mici decât limita maximă de vârstă! „Cei de la UTA ne-au căutat şi am fost de acord să le trimitem copiii în probe. Noi suntem deschişi la discuţii, căutăm ca în primul rând copiilor să le fie mai bine. Sunt foarte talentaţi, dar situaţia lor financiară nu este prea bună acasă, aşa că au foarte mare nevoie de sprijin pentru a putea progresa. În schimb, sunt înnebuniţi după fotbal, dacă i-aş chema şi la 12 noaptea la antrenament ar veni fără să clipească”, ne-a declarat Constantin Cernăuţeanu, antrenorul care se ocupă de pregătirea lor la Unirea Ruginoasa.

  Cei patru jucători amintiţi nu sunt însă singurele talente ale Ruginoasei. Dănuţ Nechifor (născut în 2007) a fost transferat deja la Academia „Gheorghe Hagi”, acolo unde din aprilie va ajunge şi Denis Panciuc (şi el tot 2007). „Chiar am discutat cu antrenorul lui Dănuţ de la Academie şi mi-a spus că deşi este de doar trei săptămâni acolo se vede deja că a progresat. Şi de Curcă sunt ei interesaţi, deşi mi-au spus că au deja trei stoperi foarte buni acolo”, a adăugat Cernăuţeanu, care a menţionat că a discutat atât cu prof. Marian Moldovan, de la Academia CSM Politehnica Iaşi, cât şi cu preşedintele executiv din Copou, Ciprian Paraschiv: „Am fost întrebat de ce am mai fost de acord să trimit copiii la Arad şi nu-i direcţionez spre Iaşi. Am mai spus-o şi o repet: noi suntem de acord să dăm şi toată grupa la Iaşi, primul nostru gând este ca ei să joace pentru CSM Poli Iaşi. Din păcate, Iaşul nu ne oferă deocamdată nicio garanţie, în timp ce noi suntem obligaţi să ne gândim la binele copiilor”.

continuare pe www.ziarulevenimentul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Cupa României: CSM II Pașcani – Viitorul Tg. Frumos 1-4 (VIDEO)

Marius Parteni

Lotul pășcănean se reunește pe 15 ianuarie

Răzvan Grecu

CSM Pașcani face selecție pentru o echipă de fotbal feminin

Răzvan Grecu
Încarcă...