NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Copiii din Franța obligați să stea fiecare în pătrățelul lui: „O imagine sfâșietoare”. Cum arată școala în vreme de pandemie

Câteva fotografii făcute la o grădiniță din Tourcoing, un oraș din nordul Franței, la granița cu Belgia, ilustrează cum arată școala în vreme de pandemie, după ce restricțiile au fost relaxate, iar cursurile au fost reluate.

În una din imagini, copiii stau fiecare în pătrățelul lui trasat cu cretă pe asfalt. Niciunul din ei nu pare prea încântat de „joacă”. Imaginile din Tourcoing au fost postate pe Twitter de jurnalistul francez Lionel Top, de la televiziunea BFM, și i-au tulburat profund pe utilizatori.

„Nu pot trece peste asta. Această imagine este sfâșietoare. Asta nu este școală”, a scris pe Twitter Laurence De Cock.

Lionel Top a făcut fotografiile marți, la o zi după ce în Franța s-au redeschis școlile.

„Pentru a asigura distanțarea socială în timpul pauzei, cadrele didactice au făcut aceste careuri. Copiii se joacă, dansează, sar, râd împreună, dar din aceste careuri separate. Din ce am văzut, ei nu o privesc ca pe o pedeapsă”, a scris Lionel Top pe Twitter.

Nu am văzut niciodată o imagine mai tristă. Este oribil să supunem copiii la așa ceva”, a comentat Myriam Cau. „Este inuman. Este o rușine și pentru copii, și pentru cadrele didactice și pentru instituțiile de învățământ. Ce oroare!, a scris Lily.

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Aplauze la Iași pentru moralul medicilor

Redacția

Discuțiile dintre soții Ceaușescu în ultimele zile de viață

Redacția

ÎPS Teofan va oficia Sfânta Liturghie din deschiderea evenimentului”Tânărul pășcănean”!

Marius Parteni
Încarcă...