RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina anti-Covid începând de miercuri

Copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina împotriva Covid-19 începând de miercuri, anunță reprezentanții RoVaccinare. Copiii vor putea fi programați în platformă prin contul părinților. 

„Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal”, spun reprezentanții RoVaccinare.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani este cel produs de BioNTech Pfizer, despre care studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală.

În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați, potrivit sursei citate.

  

Prezent luni la inaugurarea Programului Naţional de Suport ”Din grijă pentru copii”, Cîțu a adresat și un îndemn pentru părinți. “Îi încurajez să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia”

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a anunțat încă de sâmbătă că vaccinarea în România pentru această categorie de vârstă va începe peste câteva zile.

Schema de vaccinare este aceeași ca la adulți, două doze la interval de 21 de zile.

digi24

Related posts

Tânăr preluat de medici din sediul Bibliotecii Municipale

Marius Parteni

Copil transportat la un spital din Iași, după ce a căzut de pe bicicletă

Ema Roman

Iaşul se apropie de 500 cazuri Covid

Redacția
Încarcă...