NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Copiii cu părinţi plecaţi în străinătate vor putea fi crescuţi de orice persoană, nu doar de rude. Schimbări şi pentru pentru custodia între părinţii aflaţi în divorţ

Copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate vor putea fi crescuţi nu doar de rudele lor până la gradul al patrulea, ci de orice altă persoană de care cei mici sunt ataşaţi sau cu care au relatii sociale, potrivit unui proiect de modificare la legea familiei, votat in Parlament.

O nouă regulă îi priveşte şi pe copiii care au devenit subiect al luptei pentru custodie între părinţii aflaţi în divorţ. Din clipa în care împlinesc 14 ani, adolescentii vor avea dreptul să opteze cu cine vor să locuiască şi care este programul de menţinere a relaţiilor personale cu celălalt părinte.

Advertisements

O altă măsură importantă îi vizează pe tinerii care, după ce au împlinit 18 ani, ar trebui să părăsească sistemul de protecţie socială. Dacă doresc, vor mai putea rămâne încă 2 ani în centrele rezidenţiale şi vor primi 2 mii 500 de lei lunar sau, odată cu atingerea majoratului, vor primi echivalentul a trei salarii minime brute pe economie şi nu unul singur, aşa cum se întâmplă în prezent. 

observator

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Locuința unei familii din Gura Bădiliţei distrusă de flăcări

Redacția

În urma unui accident de tractor, un bărbat a ajuns în stare gravă la Spital

Oana Cordoneanu

Traian Bița – o fire corectă, fidelă ideilor curate

Răzvan Grecu
Încarcă...