NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Control reciproc în Coaliție pe resursele pentru primari

Fondurile pentru primari, venite pe filiera Ministerului Dezvoltării, au ajuns să fie controlate de toate cele trei partide ale Coaliției, după ce în iarna trecută jocurile erau făcute doar de UDMR și PSD.

Ciuca - Ciolacu - Kelemen Hunor FOTO  Inquam Photos / Octav Ganea

Fondurile pentru primari sunt controlate de toate cele trei partide ale Coaliției FOTO Arhivă

În urma ultimei Hotărâri de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării, Cseke Attila (UDMR), șeful acestei instituții, a echilibrat atribuțiile delegate secretarilor de stat pe cele mai importante programe, adică pe cele care se ocupă cu fondurile pentru aleșii locali, în special pentru primari.

Advertisements
  

Deși ministerul are șapte secretari de stat și patru subsecretari, doar câțiva au cu adevărat putere. Marcel Stoica (PSD), omul de încredere al lui Marcel Ciolacu, este secretarul de stat care coordonează implementarea și avizează Programul de Investiții „Anghel Saligny“, noul PNDL, prin care până în 2028 ar trebui să intre în conturile primarilor circa 65 de miliarde de lei. Deși a fost adoptat OUG-ul pentru „Anghel Saligny“ de un an, nici până acum nu e gata lista finală de investiții și a fost trimisă spre procesare o singură plată, de 78.000 de lei. Marcel Stoica e și coordonatorul Direcției Generale Achiziții din minister.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

20 decembrie 1989 – O lupta castigata. Timisoara devine primul oras eliberat de sub regimul comunist

Redacția

Lavrov dă asigurări la Cairo cu privire la reluarea exporturilor de cereale, la o zi după bombardarea Odesei de către armata rusă

Redacția

Ministru danez, surprins de alarma aeriană în timpul unei vizite în Ucraina / Nevoit să se adăpostească în timpul unei întâlniri cu guvernatorul Liovului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site