RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Controale pentru respectarea restricțiilor! 284 de sancțiuni aplicate de oamenii legii

În urma ordinului de prefect din 26 octombrie prin care instituțiile cu atribuții de control în privința respectării măsurilor sanitare preventive (împotriva COVID-19) și a restricțiilor privind condițiile în care au loc anumite activități (HG nr. 1.130 și 1.161/2021) au format echipe mixte de acțiune, zilnic au avut loc verificări privind aspectele legate de restricții și măsuri preventive, incluzând certificatele care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, conform reglementărilor în vigoare.

Aceste echipe mixte au urmărit modul în care se respectă măsurile legale referitoare la prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19 în zonele aglomerate și de risc de infectare cu noul coronavirus din județul Iași.

Echipele mixte sunt formate din reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Iași, Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași, Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie au fost organizate în total 72 de filtre de poliție la care au luat parte 225 polițiști și jandarmi (în medie, 31 polițiști și jandarmi pe zi). Însumat au fost verificate 9.104 persoane dintre care 6.679 de persoane aflate în carantină sau izolare.

  

În urma acestor acțiuni s-au întocmit 284 procese verbale cu sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020 în valoare totală de 72.530 lei. Au fost verificați 136 de operatori economici și, de asemenea, au fost verificate 259 mijloace de transport. Polițiștii au întocmit și un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

În aceeași perioadă, ITM Iași a controlat 41 de agenți economici (cu un total de 432 de salariați), iar 13 dintre aceștia au fost sancționați cu avertisment.

Totodată, conform ordinului de prefect, Direcția de Sănătate Publică Iași efectuează verificări la instituții publice din județul Iași cu scopul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, iar structurile de Poliție Locală din județul Iași efectuează verificări în zonele aglomerate și cu potențial risc de infectare.

***

Scopul controalelor și verificărilor care se fac în această perioadă cu tematica specifică împotriva COVID-19 este unul preventiv și, totodată, este vizată echitatea – toată lumea să respecte măsurile preventive și restricțiile”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Related posts

Exclusiv: Anchetă explozivă la Valea Seacă. Poliția a descins în această dimineață la locuințele a doi consilieri PC. Ei sunt suspectați de fapte de braconaj (FOTO VIDEO)

Marius Parteni

Poliţia Animalelor, funcţională deocamdată doar pe hârtie

Redacția

POLIŢIŞTII RUTIERI VĂ RECOMANDĂ!

Redacția
Încarcă...