RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contre între Pintilie și Pantazi pe subiectul redevenței

Consilierii locali au aprobat astăzi un proiect de hotărâre inițiat de primarul Marius Pintilie prin care modificarea Contractului de delegare a serviciului de apă-canal să se facă în favoarea municipalității, nu în favoarea operatorului ApaVital. Acesta din urmă a înaintat un draft de act adițional prin care plata redevenței datorate municipalității la cuantumul legal să fie făcută de la data de 1 ianuarie, anul curent, deși hotărârea judecătorească ce obligă la acest lucru este din 31 iulie 2020, iar legea specifică clar că aceasta este obligatorie de la data emiterii.

Primarul Pintilie a propus modificarea draftului înaintat de ApaVital în sensul ca redevența să fie achitată, la cuantumul legal, de la data pronunțării hotărârii judecătorești. O altă modificare adusă propunerii ApaVital a fost ca, în anul 2021, municipalitatea să încaseze mai mulți bani din redevență, din cauza majorării prețului la serviciile ApaVital cu 30%, iar diferența de bani să fie returnată operatorului pentru investiții.

Înainte de a aproba proiectul propus de Pintilie consilierii au luat cuvântul, iar cei din opoziție au ridicat problema unei eventuale majorări de preț. Dumitru Pantazi a fost cel care a luat primul cuvântul și l-a întrebat pe primarul Marius Pintilie dacă își asumă o eventuală majorare de preț al serviciului de apă și canalizare doar pentru Pașcani.

„Întrebarea pe care i-o pun domnului Pintilie este dacă garantează că nu va fi modificat prețul la Pașcani prin aprobarea acestui act adițional?”,a întrebat Dumitru Pantazi, consilier local din partea PSD.

  

Pintilie a explicat, intrând în dialog cu fostul primar că, la Pașcani în ultimii 6 ani de zile ApaVital a ieșit pe câștig, neplătind redevența la nivelul prevăzut de lege, astfel că nu se poate pune problema ca aceștia să majoreze prețul doar pentru localitatea noastră.

„Pe mine mă surpinde că puneți întrebările acestea. Dumneavoastră știți foarte bine subiectul cu prețurile, cu redevența, cu ce s-a întâmplat la Pașcani cu sentințele judecătorești. Chiar mă surpinde întrebarea dumneavoastră, dar dacă ați întrebat, vă răspund cu plăcere. Prețurile le votează consiliul local, nu-mi cereți mie să vă garantez ceva ce nu ține de mine. Prețurile la apă au fost și vor fi hotărâte în consiliul local. Nu cereți unui primar să hotărască ce se votează în Consiliul Local. La Pașcani prețurile sunt stabilite de anul trecut, iar eu nu am fost de acord cu ele. Acum discutăm pe redevență și avem o hotărâre judecătorească prin care se hotărăște care este valoarea ei. Eu nu văd motive pentru care ApaVital să nu-și ducă mai departe sarcina pe care o au la Pașcani de a gestiona sistemul. În ultimii 6 ani ApaVital au făcut investiții de 4 milioane de lei la Pașcani, iar dacă respectau hotărârea de consiliu local cu redevența trebuiau să plătească în acești ani 6 milioane de lei. Noi în 6 ani am pierdut 6 milioane de lei, iar ApaVital ne-au făcut lucrări de 4. Pe ansamblu în ultimii ani putem spune că am pierdut 2 milioane de lei.”, a explicat Pintilie.

În final, votul pe proiectul propus de Pintilie a fost favorabil singurul care s-a abținut fiind consilierul Sorin Olariu de la PMP.

Related posts

Wireless gratuit, începând de astăzi, în Piaţa “Mihail Sadoveanu”

Ema Roman

Reacția Primăriei la acuzațiile că a montat o cameră de luat vederi pentru a monitoriza un funcționar public

Răzvan Grecu

Unanimitate pentru Autostrada Unirii! Termene clare stabilite prin lege!

Arteni Denisa Mădălina
Încarcă...