RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Continuă aglomeraţia la frontierele României. Zeci de mii de persoane au tranzitat graniţa în doar 24 de ore

Continuă aglomeraţia la frontierele României, de peste trei săptămâni. Peste 46.000 de persoane au intrat și ieșit din țară în ultimele 24 de ore, anunță Poliția de Frontieră.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 23.100 persoane cu 11.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 23.800 persoane cu 12.900 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 29.700 de persoane şi 15.000 de mijloace de transport (8.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.700 de persoane cu 6.900 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.166 de persoane.

  

Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F.  Nădlac I –  2.763 (din care 1.172 pe jos), P.T.F. Borş – 1.029, P.T.F. Nădlac II – 768, P.T.F. Petea – 543, P.T.F. Vărşand – 22 etc.

„În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.166 de persoane”, au spus reprezentanții Poliției de Frontieră.

În punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii de frontieră au constatat 56 fapte ilegale. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară în valoare totală de aproximativ 110.900 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la suma de 19.400 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 12 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

Autoritățile țin să precizeze faptul că formalitățile de frontieră necesită un timp mult mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe propria răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare și/ sau carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

BZI

Related posts

Ministrul Justiţiei, întâlnire cu liderii europeni pe tema reformelor în Justiţie şi ridicarea MCV

Redacția

Africa de Sud a spulberat România la Cupa Mondială de Rugbi: 76-0

Redacția

De ce sunt românii săracii Europei? O simplă statistică scoate la iveală realitatea crudă

Redacția
Încarcă...