NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Containerele modulare de la stadion, ar putea primi utilitate cu sprijinul membrilor de la Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași

Se împlinesc peste puțin timp, trei ani de zile de când Primăria Pașcani a achiziționat două containere modulare destinate cazării oamenilor străzii în condiții de ger sau alte situații neprevăzute. Cele două sunt și astăzi nefuncționale.

Ele se află undeva în spatele vestiarelor din cadrul Complexului Sportiv Municipal. Trebuiau racordate la apă și energie electrică, dar nici acest lucru nu s-a întâmplat.

Pe data de 4 decembrie 2017, viceprimarului Gabriela Nedelcu susținea că se lucrează la un regulament de funcționare, iar după finalizarea acestuia containerele vor fi date în folosință.

”Au sosit cele două locuințe modulare în care vom organiza un adăpost de noapte pentru oamenii străzii, pentru persoanele aflate în nevoie sau alte cazuri sociale. Le amplasăm în incinta stadionului municipal Pașcani. Există în lucru un regulament care va fixa exact în ce condiții o persoană poate beneficia de acest tip de serviciu social”, spunea la acea dată, viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Acum, reprezentanții Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași care se ocupă de înființarea Centrului de Recoltare a Sângelui, doresc să implementeze un proiect prin care oamenii străzii să poată fi igienizați, să primească o masă caldă, după care să fie cazați pe timpul nopții în containerele de la stadion. Deja au purtat discuții cu primarul ales, pentru a găsi soluția de colaborare.

Advertisements

Related posts

Peste 16.000 românce au categoria C pentru TIR și camion

Redacția

Audiere publică la Iaşi pentru a trata problema şomajului la tineri

Redacția

Spectacol de Dragobete, teatru și expoziții în luna februarie la Casa de Cultură

Răzvan Grecu
Încarcă...