NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Consumul de droguri, în creștere în această perioadă

Numarul consumatorilor de droguri a crescut in ultima perioada. Consumul de droguri este mai ridicat vara, in timpul vacantelor cand liceenii si studentii au mai mult timp liber. Lunar 40-45 tineri cer consiliere pentru a scapa de acest viciu.

Ciobanu Mihaela, coord. CPECA Iasi

In aceasta perioada de vacanta putem identifica o crestere a consumului mai mult in randul tinerilor, cand ne referim la elevi de liceu sau la tinerii studenti, care au o perioada mai lung de pauza, de timp. Ei sunt de regula cu o usoara labilitate psiho-emotionanla, aluneca in panta asta de consum foarte multi tineri din curiozitate sau din anturaj. In lus, exista si aceasta latura psiho-emotionala cu disfunctii cu care vin din familie si nesimtindu-se integrati acolo, in familie, ei aluneca in acest consum de droguri, pierzandu-si autocontrolul, pot ajunge intr-o dependenta de droguri, mai grav. Aceasta dependent instalandu-se ea, ea devine o boala, pe care va trebui sa o trateze ulterior.

Substantele cele mai consumate la nivelul Iasului sunt canabisul si cele psiho-active.

Ciobanu Mihaela, coord. CPECA Iasi

Din persoanele care se adreseaza centrului nostru, sunt Canabisul si noile substante psiho-active, aceste foste etnobotanice, insa au aparut si consumatorii de Heroina si Cocaina intr-un numar mult mai mic. Acesti consumatori sunt de regula persoane care au fost plecate prin strainatate si au revenit acasa. Au copiat acest comportament de consum sau si l-au adoptat din strainatate si l-au adus cu ei acasa.

Specialistii spun ca exista si tratament pentru dependenta de droguri. Acesta poate fi de natura fizica, biologica, psihologica-emotionala si juridica si poate dura cativa ani, in functie de perioada de consum a drogurilor.

Advertisements

Related posts

Noi reguli pentru persoanele care sacrifică porcii în această perioadă

Redacția

Pasajul din Păcurari, inundat!

Redacția

Doctorandă a USAMV Iași, bursieră UNESCO

Redacția
Încarcă...