RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Consultantul politic Anton Pisaroglu, despre situația din Guineea: ”Președintele Alpha Condé ar trebui să fie eliberat și să-și reia atribuțiile”

Ofiţeri din forţele speciale au anunţat, pe data de 5 septembrie 2021, că l-au capturat pe preşedintele Alpha Condé, aflat în funcție din 2010, şi că au dizolvat principalele instituţii ale statului vest-african, iar situația din Guineea rămâne tensionată.

În acest context care a indus numeroase semne de întrebare, consultantul politic Anton Pisaroglu a analizat evenimentele din Guineea într-un interviu acordat jurnalistei Atlanta Mahanta de la The Times of Africa.

Atlanta Mahanta: Dle Pisaroglu, sunteți un consultant politic și strateg european, care are o vastă experiență internațională, inclusiv pe continentul african. Cum vedeți situația actuală din Guineea, respectiv eliminarea președintelui Alpha Condé de către militari? 

Un austriac și-a ascuns mama moartă în pivniță mai bine de un an de zile ca să-i ia pensia Trump îl ridiculizează pe Mark Zuckerberg în direct, la Fox News: „Obişnuia să vină la Casa Albă să mă pupe-n fund”

  

10 Sep, 16:18 | Știri externe

Moment istoric: Ultimul evreu care mai locuia în Afganistan a părăsit țara

10 Sep, 14:29 | Știri externe

Anton Pisaroglu: Este o situație tristă și, din păcate, nu atât de neobișnuită pentru Africa. În ultimii 50-60 de ani am asistat la multe astfel de cazuri în diferite țări, la multe lovituri de stat militare. Și nu numai în Africa Subsahariană, ci și în Orientul Mijlociu, în Asia, America de Sud și chiar Europa.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

HAMAS era gata să lanseze noi atacuri în Israel. Ce spera gruparea să obțină

Redacția

Bilanțul cutremurului din Haiti a ajuns la 1.941 de morți

Redacția

Portalul de investigații jurnalistice Bellingcat, declarat ”indezirabil” în Rusia: ”O ameninţare pentru ordinea constituţională şi securitatea ţării”

Redacția
Încarcă...