NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Consult complex pentru animalele de companie, gratuit

Facultatea de Medicină Veterinară de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, prin Compartimentul de Urgenţe, organizează, în premieră naţională, o lună dedicată prevenţiei, a profilaxiei necesare în cazul animalelor mici, de companie. Din grijă pentru animale, pentru sănătatea acestora, campania denumită sugestiv „USV CU Tine” va avea atenţia îndreptată pe prevenţie. 

Personalul Compartimentului de Urgenţe, format atât din cadre didactice, cât şi din doctoranzi – medici veterinari, alături de clinicile Facultăţii de Medicină Veterinară a USV Iaşi vor realiza toate aceste activităţi în mod gratuit. Tot ceea ce trebuie să facă proprietarii de animale este să programeze animalele de companie la numerele de telefon 0752310672, 0756027879 ori la 0232407362.

Clinica de Boli Infecţioase va oferi imunizare prin vaccinarea câinilor şi pisicilor, Clinica de Boli Parazitare va efectua un screening pentru depistarea animalelor cu probleme, Clinica de Medicală împreună cu Serviciul de Cardiologie şi Serviciul de Neurologie vor efectua un screening pentru depistarea insuficienţei renale, a sindromului de disfuncţie cognitivă, a hipertensiunii arteriale la animalele geriatrice.

În plus se va desfăşura şi o evaluare a pacienţilor diagnosticaţi cu epilepsie idiopatică. „Sunt aproape opt luni de când Compartimentul de Urgenţe s-a deschis, iar până acum sunt aproape 4.000 de cazuri pe care le-am primit zi şi noapte, 24 din 24, 7 zile din 7 şi ne-am bucurat că am putut fi de ajutor fiecărui pacient în parte. Însă o parte dintre cazuri ar fi putut fi prevenite.

  

Uneori, sunt modificări atât de subtile care nu sunt observate de proprietar, dar sunt foarte sugestive pentru medicul veterinar. De aceea, ne-am gândit să schimbăm modul în care acţionăm, să trecem bariera şi să venim în întâmpinarea sau să lucrăm împreună cu proprietarii ca să depistăm timpuriu cazurile”, a declarat conf.dr. Mihai Musteaţă, coordonatorul Compartimentului de Urgenţe din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară. 

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

PS Gherghel îndeamnă credincioşii să îl sprijine pe noul episcop de Iaşi

Redacția

În prag de colaps: 100 de prezentări pe zi la Triajul COVID, spitalele sunt ocupate 100%

Redacția

Un copil de 12 ani s-a electrocutat, după ce a urcat pe vagonul unui tren, în Iaşi. Băiatul are arsuri pe 30% din suprafaţa corpului

Redacția
Încarcă...