RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Construcția unei grădinițe în Ruginoasa, finanțată de Banca Mondială, blocată de directorul școlii ”A.I. Cuza” (DOC)

Situație de neînțeles în comuna Ruginoasa! Directorul Școlii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” a dorit să blocheze lucrările de construcție a unei grădinițe finanțate de Banca Mondială, prin intermediul Ministerul Învățământului. Totul în condițiile în care ministerul, este cel care coordonează investiția.

Irina Dodu, directorul unității de învățământ, a fost cea care a reclamat faptul că în curtea instituției ar fi început o serie de lucrări ilegale. Mai exact, săparea fundației pentru construcția obiectivului “Grădiniță cu Program Normal”. Directorul instituției a transmis o adresă Primăriei prin care cerea stoparea lucrărilor, a informat Inspectoratul Școlar Județean Iași și a apelat la Poliție prin sistemul public 112.

Reporterii Actualiutatea Tv au mers astăzi la sediul școlii pentru a discuta directorul Irina Dodu. Inițial ne-a spus că ar trebui să vorbim cu consilierul Ioan Murărescu, ca mai apoi să ne se spună că trebuie să solicite acordul inspectoratului pentru a oferi informații. Irina Dodu era nemulțumită că nu i s-a prezentat un ordin de începere a lucrărilor, iar săpăturile realizate la fundație sunt prea aproape de trotuarul din curtea școlii. După o discuție purtată cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, directorul școlii ”Alexandru Ioan Cuza” ne-a recomandat să mergem la sediul Primăriei, să discutăm cu primarul comunei.

Dănuț Nechifor, primarul din Ruginoasa, spune că terenul unde va fi construită grădinița este al Primăriei și a fost predat către Ministerul Învățământului, în vederea realizării investiției. Vorbim de o grădiniță modernă, cu trei săli de clasă, grupuri sanitare, cancelarie, centrală termică și un teren de joacă pentru copii. El exclude că sunt probleme cu această investiție.

  

“Comuna Ruginoasa este doar beneficiarul acestui obiectiv de investiții. Investitorul este Ministerul Învățământului. Toate documentele pentru acest obiectiv sunt întocmite corect, avizele, vă dați seama fiind vorba despre o investiție derulată prin Banca Mondială nu se putea face nimic, dacă documentele nu erau în regulă”, ne-a explicat Danuț Nechifor, primarul comunei Ruginoasa.

Edilul local susține că Ministerul Educației Naționale a dat în data de 10 august 2020 ordinul de începere a lucrărilor.

“Lucrarea este întârziată cu cel puțin șase luni de zile. Este penibil să spun lucrul acesta, dar directorul școlii ”Alexadru Ioan Cuza”, s-a opus de la începutul acestei lucrări. Am avut mereu reclamații, chiar și acum când Ministerul Educației a dat ordinul de începere a lucrărilor din luna august am avut controale de la Inspectoratul de Stat în Construcții, Garda de Mediu și Corpul de Control al Prefectului. Am oferit toate documentele solicitate, lucrarea este în regulă  va continua fără doar și poate”, mai spune primarul localității.

La momentul de față, copiii în scriși la grădiniță își desfășurau activitatea în cadrul unui sediu aparținând de Clubul Copiilor Pașcani. Maria Vatamanu, coordonatoarea acestui centru, a formulat multe adrese Primăriei din Ruginoasa în care solicită “măsuri astfel încât activitatea celor două cercuri de la Clubul Copiilor, filiala Ruginoasa,să își desfășoare activitatea în corpul de clădire”. De îndată ce lucrările la noua grădiniță vor fi finalizate și condițiile vor permite, copiii își vor relua activitățile într-o locație nouă.    

DOCUMENT 1

DOCUMENT 2

Related posts

Marcaje rutiere pe DJ 208 F, Heci-Tătăruși-Iorcani

Redacția

Sărbătoare la Stolniceni-Prăjescu. Ziua Comunei a adunat sute de spectatori

Ema Roman

Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Strunga

Iulia Huțanu
Încarcă...