NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilul Județean va suporta o parte din împrumutul cu care Primăria Pașcani ar rămâne dacă serviciul public de apă va fi delegat

Municipiul Pașcani riscă să piardă investiții de 13 milioane de euro dacă Consiliul Local nu ia o decizie rapid în privința aderării la ARSACIS și delegarea serviciului de apă către ApaVital. Asta a susținut ieri într-o conferință de presă la Pașcani Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Șeful județului este de părere că o decizie în acest sens nu a fost adoptată până la această dată de către membrii legislativului local din cauza consilierilor PSD. Asta deși în multele apariții în spațiul public atât primarul Dumitru Pantazi cât și mulți dintre consilierii care au făcut parte din Comisia de Negociere a condițiilor au susținut aderarea municipiului, dar cu anumite condiții.

  

„Ultima ocazie pentru municipiul Pașcani, de a beneficia de bani europeni pentru modernizarea rețelelor interne de apă, distribuție și canalizare pentru perioada 2014 – 2020, este vara acestui an. Noi am prins localitatea în masterplanul de la nivel de județ, dar așteptăm și Consiliul Local să se pronunțe asupra delegării”, a susținut Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Întrebat de jurnaliștii de la Actualitatea Tv dacă o parte din împrumutul pe care municipiul prin PSA Pașcani (fosta DAC) l-a contractat pentru realizarea proiectului european ISPA va fi suportat din bugetul CJ Iași, Adomniței a spus:

„Am renunțat la intenția noastră de a nu mai plăti nimic din acel împrumut. Va fi o contribuiție și a Consiliului Județean, pe care nu o pot spune acum. Mai sunt câteva date de pus la punct între membrii Comisiilor de Negociere a Condițiilor de Aderare. Ceea ce doresc să se înțeleagă este faptul că restul județului face un efort pentru a ajuta municipiul„, a mai declarat Cristian Adomniței.

Municipiul nostru mai are de returnat 4 milioane de euro din acest împrumut. Precizăm faptul că membrii comisiei de aderare a municipiului la ARSACIS au dat un aviz favorabil delegării serviciului de gestiune către ApaVital Iași.      

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Apel către păşcăneni: se caută operatori calculatori pentru alegerile locale din acest an. Mai este nevoie de 14 persoane

Ema Roman

Încă o bucățică din drumul de mare viteză Pașcani – Ploiești are proiectant

Redacția

Construirea Bazinului de înot scoasă la licitație de CNI! Proiect de construire a unui stadion cu 500 de locuri!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site