NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consiliul Local pus să voteze o ilegalitate, pentru casarea unor bunuri de care operatorul ApaVital voia să scape

Primăria Pașcani a dorit să caseze o parte din bunurile aflate în administrarea operatorului ApaVital, dar demersul a fost blocat de către membrii Consiliului Local. Pentru a corecta greșeala, edilul local a retras în ultimul moment proiectul de pe ordinea de zi.  

 

Valoarea totală a bunurilor propuse spre casare se ridică la aproximativ 390.000 lei. Printre acestea găsim componente din stația de captare de la Moțca, sistemul de alimentare cu apă, stațiile de pompare a apei de pe străzile Grădiniței și 22 Decembrie.

Toate aceste bunuri sunt parte componentă a sistemului de alimentare cu apă, rețea de canalizare și stație de epurare, modernizate prin măsura ISPA, pentru a cărei implementare municipiul a împrumutat 25 milioane de euro.

O parte din consilierii locali au sesizat acest aspect și au refuzat să aprobe proiectul inițiat de primar. Cele mai aprige discuții au avut loc în plenul comisiei juridice.

De cealaltă parte, liberalii au atras atenția că legislativul local nu poate discuta un asemenea proiect atâta timp cât sistemul de alimentare cu apă și celelalte componente al lui au fost delegate către ApaVital, care are obligația să le înlocuiască. 

Sesizând greșeala, primarul Dumitru Pantazi a retras proiectul de pe ordinea de zi. El ar fi avut șanse minime să treacă, deoarece ar fi fost necesare 13 voturi pentru adoptarea lui, iar PSD are doar 10 voturi.

Reamintim faptul că ApaVital refuză să achite redevența conform hotărârii Consiliului Local 88/2015, stabilită la nivelul ratei anuale a creditului rămas de rambursat de Primărie către Banca Europeană de Dezvoltare și Investiții. În tot acest timp, șefii operatorului au dispus, fără votul Consiliului Local Pașcani, interconectarea sistemului de alimentare cu apă al municpiului cu unul din firele care alimentează Iașiul.

Iată lista cu bunurile ce au fost propuse spre casare:  

 

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Un consilier local dorește ca la Pașcani să fie înființat un punct fix de recoltare a sângelui

Răzvan Grecu

Proiectarea lucrărilor de la Spitalul de Copii, evaluată la 2,5 milioane de lei

Redacția

Semafoarele din intersecția de la Spitalul Municipal Pașcani au fost oprite

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site