RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Consiliul Județean și Primăria Iași au identificat amplasamentul pentru Operă. Viitorul sediu va fi construit în Copou (P)

Printr-un parteneriat administrativ cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean va pune la dispoziție amplasamentul pentru construirea Operei ieșene, pe un teren de 12.000 de metri pătrați, care se află în Copou. Anunțul a fost făcut de președintele CJ Costel Alexe și primarul Mihai Chirica, într-o conferință de presă comună.

Terenul se încadrează în cerințele trasate de Ministerul Culturii, fiind poziționat într-o zonă de top a municipiului Iași, accesibilă turiștilor și ieșenilor.

„Propunem construirea viitorului sediu al Operei în Copou, polul cultural al Iașului, în proximitatea primei instituții de învățământ superior din țară Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu, a parcului Copou, care găzduiește simboluri culturale emblematice ale Iașului – teiul lui Eminescu și muzeul dedicat poetului nostru național.

Cred că nu este zonă mai potrivită în Iași care să găzduiască sediul Operei decât Copoul, atât de iubit și de ieșeni și de turiști, „casa” multor instituții de cultură, printre care se va putea integra perfect și opera.

  

Iașul este capitala culturală a României, iar așa cum calitatea actului cultural al Iașului este recunoscută la nivel național și internațional, așa trebuie să avem și spațiul fizic în care să creăm produsele culturale”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Ministerul Culturii alocă fonduri în valoare de de 270 milioane de euro, din care 216 milioane de euro vor fi contractați printr-un credit la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), pentru reabilitarea și construirea unor obiective culturale din România, printre care se regăsește și Opera Națională Iași.

Related posts

Campanii de informare în cadrul proiectului ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est”

Redacția

Încă un membru TNL Iași în structurile naționale ale Tineretului Național Liberal (P)

Redacția

Prioritatea social-democrată: 100 de măsuri pentru stabilizarea economică, sanitară și socială a țării (P)

Redacția
Încarcă...