RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Consiliul Județean a realizat un proiect unic în țară în domeniul Protecției Sociale

Consiliul Judeţean, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a finalizat trei centre sociale pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie. Proiectul, care a avut loc inaugurarea astăzi şi care a avut un buget cheltuit de 430.000 de euro (inclusiv TVA), a fost realizat printr-un program derulat de către Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, instituţie care a fost reprezentată de către Denisa PĂTRAŞCU, Secretar de Stat.

„Centrele oferă soluţii la prima nevoie a acestor persoane, adică aceea de locuire. În al doilea rând, oferă garanţia că sunt aşteptaţi undeva acasă. Ne dorim ca acest cuvânt, <<acasă>>, să aibă o semnificaţie profundă pentru fiecare dintre ei. Unul din proiectele noastre viitoare este acela de a crea tendinţele integrării sociale ale tinerilor cu vârste până în 18 ani, prin orientare şcolară, prin găsirea unei vocaţii, astfel încât integrarea socială să se facă prin independenţă financiară. Un centru precum cele de la Iaşi poate asigura timp de un an o locuinţă, dar în acest timp tinerii trebuie să devină independenţi”, a declarat Denisa PĂTRAŞCU.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniței, a lăudat reprezentanţii Ministerului Muncii, dar şi echipa de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru modul în care au gestionat proiectul.

  

„Este primul centru de acest gen deschis în România. Mulţumesc pentru această premieră Ministerului Muncii, în special doamnei Denisa PĂTRAŞCU, care s-a ocupat direct de acest proiect, precum şi doamnei Ministru Mariana CÂMPEANU. Totodată, felicit şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru toată munca depusă. Este unul din exemplele frumoase care pot fi date atunci când vine vorba despre implicarea autorităţilor locale şi centrale în a sprijini copiii care părăsesc sistemul de protecţie socială. Prin acest tip de proiecte încercăm să îi sprijinim pentru a se integra în societate”, a declarat Cristian ADOMNIŢEI.

Clădirile sunt situate pe străzile C.A. Rosetti, nr. 18, str. C.A. Rosetti, nr. 15, şi pe str. V. Lupu, nr. 80. Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 27 de luni.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primele audieri în cazul accidentului rutier mortal de la Lețcani

Redacția

Viitorul sediu al Consiliului Judeţean va adăposti şi un Muzeu al Pogromului de la Iaşi

Redacția

Acces gratuit la toate muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași, în fiecare prima zi de marți din lună (video)

Redacția
Încarcă...