NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consiliul de Administrație al Școlii „Iordache Cantacuzino” a decis în privința transportului elevilor

Transportul elevilor Școlii „Iordache Cantacuzino” la Școala „Ion Creangă” din cartierul Fântânele, nu intră „în atribuțiile instituției școlare”, a decis Consiliul de Administrație al școlii într-o ședință ce a avut loc ieri după-amiază.

Într-un comunicat de presă remis redacției Actualitatea TV, se arată că pe lângă alte subiecte s-a analizat în ședința de ieri solicitarea unui părinte pentru asigurarea transportului în comun spre locația din str. Dragoș Vodă, nr.59 a Școlii „Ion Creangă”. În susținerea acestei solicitări a fost atașat și un tabel cu semnăturile a 25 de părinți care au fost de acord cu includerea într-un traseu urban a locației din Fântânele, începând cu data de 02.03.2021, se mai arată în comunicatul de presă.

Tot din documentul citat, aflăm că membrii Consiliului de Administrație de la Școala „Iordache Cantacuzino” au decis ca solicitările să fie transmise, în perioada următoare, către „autorităților decizionale”.

Pe parcursul zilei de azi, documentele au ajuns la Consiliul Local, de unde au fost direcționate către fiecare ales local, legislativul local urmând a lua o decizie.

  

Subiectul a mai fost discutat în Consiliul Local atunci când consilierul Sorin Olariu a propus ca Primăria să finanțeze transportul elevilor, prin curse regulate pe perioada reabilitarii Școlii „Iordache Cantacuzino”, de la Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino” până la Școala „Ion Creangă” și retur.

În proiect se prevedea ca CLP Ecoserv SRL să facă curse regulate între cele două locații, însă compania nu are autobuze pentru a presta aceste curse, fiind nevoie de achiziția a două astfel de mijloace de transport. Din acest motiv proiectul fiind respins la vot.

În mediul online, însă, cele mai multe opinii sunt pentru mersul copiilor pe jos, distanța dintre cele două locații fiind de aproximativ 1,5 kilometri.

Advertisements

Related posts

Sute de trandafiri vor fi plantați pe raza municipiului Pașcani

Oana Cordoneanu

136 de agenți economici și-au suspendat activitatea în piețe. Șeful Administrației Piețelor face declarații contradictorii

Marius Parteni

Primarul continuă negocierile cu ApaVital cu ușile închise. Un pășcănean a vrut să își achite consumul la apă, însă a fost ignorat

Răzvan Grecu
Încarcă...