NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierul Olariu îl acuză pe actualul primar, că acesta continuă greșelile lui Pantazi! Rățoi explică situația

Acuzațiii grave la adresa actualei administrații publice au fost lansate astăzi de către consilierul local, Sorin Olariu. Acesta a publicat astăzi pe internet mai multe filmări și fotografii în care o zonă destinată pentru depozitarea de deșeuri vegetale și inert, avea foarte mulți saci de plastic, iar depozitarea nu era controlată.

Sorin Olariu a făcut trei filmări pe parcursul la o lună de zile în care a surprins modul în care se gestionează o groapă de gunoi ce are destinația pentru deșeuri vegetale și inert. Situația nu este însă una nouă, ci provine de pe vremea administrației Pantazi, iar acum Olariu speră ca Pintilie să aloce bani pentru care depozitul controlat să funcționeze în parametri legali.

„Bună ziua prieteni! Astăzi suntem în data de 2 decembrie și profit de ocazie să vă urez La mulți ani! Ca tot românul care-și dorește o țară mai curată, revin după filmulețul pe care l-am făcut pe 20 septembrie (n.r. noiembrie) la groapa de gunoi ilegală a Primăriei, pentru a vedea cum dezastrul ecologic se mărește odată cu notorietatea dragului nostru primar, care știți prea bine face curățenie. Uitați aici este pregătit gunoiul pentru a fi împins pe rampă. Vă aduc aminte că această groapă de gunoi este oarecum reglementată print-o hotărâre de Consiliu Local, care este ilegală din punctul de vedere al legii care reglementează deșeurile inerte și vegetale. Această groapă de gunoi ca să fie legală are nevoie de aviz de la mediu. Nu poate fi numită o groapă de gunoi de inert pentru că e prea înaltă. Dar știți cum e? Este campanie electorală și se face curățenie în oraș și se aduc aici. Am atras atenția și celuilalt primar de această situație și sper ca actualul primar să prindă bani în buget pentru a amenaja corespunzător această groapă de gunoi”, a acuzat Sorin Olariu, consilier local din partea PMP.

De partea cealaltă, Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului Pașcani a explicat telefonic că situația este cunoscută și că mâine va fi îndreptată prin lucrătorii Gospodăriei Comunale. Rățoi consideră că acțiunile de curățare a spațiilor verzi din municipiu nu convin adversarilor politici, însă promite că acestea vor continua.

  

„Este adevărat ce a fost semnalat, însă sunt două aspecte ce trebuie menționate: unu, mizeria aceea există nu de acum o lună sau două, ci de foarte mult timp. Într-adevăr este și vina băieților de la gospodărie, care au luat de pe domeniul public tot ce a însemnat frunze sau crengi și le-au pus în saci, iar apoi au uitat să taie sacii și să lase acolo doar frunzele. Am fost acolo personal, am văzut despre ce este vorba, vom curăța zona. La anul vom amenaja două rampe, una pentru compost și alta pentru materialele din demolări. Deocamdată vom lucra la igienizarea zonei. Am dispus să se meargă mâine acolo cu utiliaje și sper să arate acea zonă altfel decât arată acum. Dar încă o dată repet, acolo este gunoi adunat de foarte, foarte mult timp. E mult de muncă. Noi ne-am focusat pe curățenia în centru și în suburbii, pentru ca în primăvară să nu mai pierdem timp. De asta tragem acum tare. Dar se pare că asta deranjează. Ei, dacă deranjează, să se obișnuiască”,  a explicat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

NewsPascani.com a semnalat în dese rânduri situația de la acea rampă de gunoi, administrația locală intervenind de fiecare dată punctual, însă fără a rezolva problema pe fond.

Advertisements

Related posts

Eco Salubritate mai înghite 500.000 lei de la bugetul local, dar nu se știe pentru ce sunt banii!

Marius Parteni

Intertranscom ameninţă consilierii păşcăneni cu plângeri penale. Motivul? Au construit o autogară şi acum cer acordul CL

Marius Parteni

Pantazi vorbeşte de falimentul PSA Paşcani, dar instituţia pe care o conduce datorează operatorului local sume colosale. Iată care sunt acestea (DOC)

Marius Parteni
Încarcă...