RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierul liberal Neculai Enea a anunțat că nu mai votează proiectele ApaVital!

ApaVital a mai pierdut susținerea unui consilier local din cauza abuzurilor pe care operatorul le face împotriva cetățenilor. În emisiunea „În Obiectiv”, difuzată aseară de programul Actualitatea TV, consilierul liberal Neculai Enea a dezvăluit că nu va mai vota în favoarea operatorului ieșean,

Fostul viceprimar al municipiului a explicat că și-a reconsiderat opțiunea de vot după ce a stat de vorbă cu cetățenii din blocurile debranșate de către operatorul ApaVital și a urmărit protestul de duminca trecută din Piața Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”.

  

„M-am întâlnit cu cetățeni,  am fost chiar sunat de către aceștia, și mi-au spus oamenii că ei nu sunt vinovați și că nu pot să-și asume răspunderea să citească apometrele. Mulți sunt plecați în străinătate, sunt două trei apartamente care sunt încuiate. Am văzut la oameni o nemulțumire totală, care a culminat cu protestul de duminica trecută. Și atunci mi-am zis că atâta timp cât administrația locală și ApaVital nu au putut, nu au vrut, au menținut aceleași practici de forță, ar trebui să mai analizez situația. Am plecat prin oraș și am stat de vorbă cu mai mulți oameni. Cetățenii au rămas cu imaginea că ApaVital a intrat cu bocancii în Pașcani. Pe strada Grădiniței sunt blocuri debranșate cărora acum ApaVital le cere de trei ori consumul înregistrat de apometru deoarece s-ar fi rebranșat ilegal în ianuarie. Cum putea bătrâna de la etajul 3, să spunem, să facă acest lucru?” a explicat Enea.

Consilierul local și-a motivat schimbarea intenției de vot din dorința de a pune punct haosului în care se află municipiul. Enea a arătat că sunt 7 luni de când a fost adoptată o hotărâre la inițiativa societății civile conform căreia ApaVital nu trebuia să mai opereze în Pașcani. Din punctul său de vedere, dacă acea hotărâre era pusă în practică și era organizată o licitație pentru serviciile de apă-canal, acum în Pașcani nu mai erau blocuri debranșate de la apă.

„Conform hotărârii din luna noiembrie, adoptată în urma unui proiect al societății civile, știm cu toții că ApaVital trebuia să plece din Pașcani. Primarul municipiului trebuia să pună în aplicare acea hotărâre și să organizeze o licitație pentru delegarea serviciului unui operator de apă-canal. Au trecut 7 luni de zile, iar eu care, atunci, m-am abținut a trebuit să mă supun votului popular al majorității. Dacă în acea hotărâre s-a spus clar că ApaVital pleacă din Pașcani, eu așteptam ca în perioada următoarea, chiar dacă aveam o altă părere, ca primarul Dumitru Pantazi să inițieze acel proiect de hotărâre pentru organizarea licitației publice pentru serviciile de canalizare. Aparatul de specialitate din subordinea primarului este unul bun, cu funcționari ca muncesc, însă cineva trebuia să le ceară să facă acestă documentație. Nu se poate ca în 7 luni să nu se fi rezolvat această chestiune. Până acum treaba era rezolvată și nu mai aveam blocuri debranșate. S-a produs această confuzie, s-a prelungit și nu știu cine are interesul să o prelungească. Nu știu de ce administrația locală nu ia taurul de coarne și să spună: bă fraților de mâine eu asta vreau. Prezenta caietul de sarcini în luna mai și în luna iunie avea loc licitația și se termina balamucul. Eu nu cred că oamenii chiar vor să iasă în fiecare duminică în stradă. La ședința următoare nu voi mai acorda votul către ApaVital. Voi aștepta ca acea licitație să se organize, însă indiferent ce se-ntâmplă eu nu voi mai acorda votul societății ApaVital, dar mă supun majorității” a mai spus consilierul liberal Neculai Enea.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Politicienii nu au cap nici de Ziua Eroilor! (FOTO)

Răzvan Grecu

Imagini de pe traseul DN 28B, Tg. Frumos – Botoșani, aflat în ultima etapă a proiectului de modernizare (VIDEO)

Redacția

Miercuri și joi va fi oprită apa în tot municipiul Pașcani!

Redacția
Încarcă...