RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii PSD și PMP au aprobat delegarea unor servicii către ECOSERV SRL, fără a cunoaște situația economică a fostului operator!

Delegarea unor servicii de utilitate publică către nou înființata societate EcoServ SRL s-a făcut în lipsa unor documente importante ce trebuiau anexate proiectului de hotărâre. Remarca aparține consilierului PNL, Claudiu Bodoașcă.

Vorbim de inventarul bunurilor mobile și imobile, precum și procesul verbal de predare primire dintre EcoSalubritate și EcoServ SRL. Ele ar fi trebuit să stea în spatele proiectelor cu privire la delegarea gestiunii serviciilor de măturat stradal, dezinsecție, dezinfecție și deratizare către nou înființata societate EcoServ SRL.  

Consilierii din opoziție au solicitat clarificări legate de situația economică-financiară a societății.

Pe lângă inventarul bunurilor atrag atenția că nu avem nici un document din care să rezulte situația financiară a societății. Să știm de unde pornește la drum. Anul trecut am alocat 500 mii lei operatorului EcoSalubritate pentru achiziția de utilaje. Auditorul extern a arătat faptul că acești bani au fost folosiți pentru alte cheltuieli. Chiar nu știm realitatea de la acestă societate”, a susținut Claudiu Bodoașcă, consilier local PNL.  

  

Inițiatorul proiectului, primarul Dumitru Pantazi nu a oferit nici un răspuns la această întrebare. Secretarul Irina Jitaru a spus că celelalte documente vor fi prezentate la momentul la care se va discuta contractul de delegare.   

Discuții au fost și pe forma juridică a proiectele privind delegarea de gestiune prin atribuire directă. Consilierul Cătălin Conache a susținut că nu poate fi vorba despre o asemenea formă a delegării, întrucât Primăria nu prestează acum aceste servicii.

Irina Jitaru, secretarul general al municipalității, a susținut legalitatea proiectului precizând că cele spuse de avocatul Conache sunt corecte, doar că proiectul nu se referă la o gestiune delegată a serviciilor, ci la una directă.

Related posts

Saci de gunoi pe aleile din cimitirul municipal! Primăria promite că preia administrarea și că va amenaja puncte de colectare a deșeurilor!

Răzvan Grecu

Alertă de caniculă în toată ţara. Temperaturile vor urca până la 36 de grade

Redacția

„Nu vrem să vă deranjăm, vrem doar să circulăm”, mesajul protestatarilor care cer modernizarea drumului județean Hărmănești– Todirești- Cotnari

Marius Parteni
Încarcă...