RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii PSD au demonstrat că proiectele de hotărâre și comunicările către aleșii locali sunt făcute defectuos! Irina Jitaru a tăcut! Pintilie a promis că rezolvă problemele!

Aflați în opoziție, consilierii PSD au început să pună presiune pe actuala administrație cu privire la modul în care sunt întocmite proiectele de hotărâre și la comunicarea adreselor ce privesc legislativul local. Prima care a sesizat nereguli cu privire la informarea Consiliului Local, a fost Gabriela Nedelcu, consilier local, fost viceprimar.

Aceasta s-a plâns că un document intrat în Primărie pe data de 12 martie, anul curent, nu a ajuns pe adresa sa de e-mail deși acesta era adresat și Consiliului Local.

„Vreau să fac o precizare! Adresa asociației care a intrat pe 12 martie în Primărie, este adresată și Consiliului Local Pașcani. Eu nu am primit în e-mail această adresă. Vă rog, ce este adresat Consiliului Local. să primim și noi toate înștiințările la timp,” a cerut Gabriela Nedelcu, consilier local din partea PSD.

Pe o temă asemănătoare a intervenit consilierul social democrat Vasile Haldan. Acesta a atras atenția că titlurile unor proiecte de hotărâri sunt incomplete sau neclare.

  

„Am rugămintea, ca la proiecte să se dea și denumirea hotărârilor, nu numai numărul acestora. Domnule primar, știți foarte bine că în 8 ani de zile cât am fost împreună consilieri locali erau denumirile corecte. Uitați: proiect de hotărâre privind modificarea și completarea anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului Local nr. 216 din …Ce-i aia? Despre ce e vorba? Și aici la 85 nu este spus despre ce este vorba? Nu este greu să se scrie: Fac asta pentru a se face corect, nu că acum condamn. Se pot face și greșeli, admitem și treaba asta. Părerea mea este că se poate face corect,”  a solicitat Vasile Haldan, consilier local din partea PSD.

La toate aceste interpelări, secretarul Irina Jitaru a tăcut, deși responsabilitatea organizării acestor ședințe de Consiliu Local și de informare a aleșilor locali este a sa. A preferat să dea asigurări că situația se va schimba primarul Marius Pintilie. Acesta a explicat că va face proceduri de lucru clare astfel încât funcționari publici să știe ce au de făcut. Primarul a mai menționat că nu a găsit în Primărie un astfel de set de reguli.

„Vă răspund domnule Haldan: aveți dreptate! Chiar mi-am propus după această ședință de Consiliu Local prin Compartimentul de Management al Primăriei, să facem o procedură pentru funcționarea ședințelor de Consiliu Local, în așa fel încât toată lumea de pe compartimente să știe că în momentul în care are un subiect care trebuie să ajungă în Consiliul Local, care este procedura clasică: cum se elaborează. Nu există acum așa ceva, o să punem această procedură la punct, în așa fel încât toți cei din compartimente să aibă, să zicem, două săptămâni până pe 15 să lucreze pe proiecte să prezinte proiectele, să avem timp să le dăm în comisii. Nici mie nu-mi convine starea asta. Sunt perfect de acord cu dumneavoastră și o să facem în viitor să fie toate lucrurile făcute corect. Se pune la punct acum procedura de elaborarea a proiectelor de hotărâre ca să fie corecte, așa cum ați semnalat și dumneavoastră,” a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Reamintim că subiectul titlurilor greșite ale proiectelor de hotărâre a mai fost semnalat într-o ședință de Consiliu Local, în mod surprinzător chiar de persoana care ar fi trebuit să le întocmească corect, secretarul Irina Jitaru.

Related posts

Programul de sărbători de la Serviciul Taxe și Impozite Locale

Redacția

Încă o dovadă că avem nevoie de rută ocolitoare!

Marius Parteni

Invitație din partea primarului Pintilie către locuitorii de pe câteva străzi din cartierul Aerodrom. Subiectul întâlnirii este dezvoltarea zonei!

Iulia Huțanu
Încarcă...