RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii liberali mandatați să verifice activitatea de la R.A.G.C.L., EcoSalubritate și PSA, cu spijinul PSD. Primarul s-a opus și a părăsit ședința

Lovitură grea încasată astăzi de primarul municipiului și grupul de consilieri PSD. În urma votului din legisltivul local, liberalii au mână liberă să verifice activitatea a trei societăți din subordine. Este vorba despre PSA Pașcani, EcoSalubritate și R.A.G.C.L. Pașcani.

 

Primarul Pașcaniului nu scapă niciodată ocazia de a discuta despre managementul și falimentul societăților din subordinea legislativului local, da atunci când cineva vrea să verifice activitatea acestora el se opune.

  

Consilierii PNL au propus înființarea unor comisii de analiză a activității societăților din subordinea legislativului local, tocmai pentru a se familiariza cu problemele acestora. În acest sens au propus un proiect de hotărâre, care a fost discutat astăzi în legislativul local, în ședința extraordinară. PSD Pașcani și primarul Dumitru Pantazi nu au dorit să audă despre astfel de comisii, motivând că nu găsesc utilitatea lor.

Edilul local era atât de sigur că proiectul nu va trece, încât a și plecat din sala de ședință, motivând că nu își au rostul aceste comisii.

În ciuda ironiilor manifestate de consilierii Codrin Toma și Vasile Avramiuc, au fost colegi din PSD care au susținut inițiativa. Este vorba despre Leonard Ursu și Liliana Perțu. Primul și-a manifestat încrederea în activitatea acestor comisii, dar la vot s-a abținut.

Mult mai decisă a fost Liliana Perțu care a votat pentru înființarea comisiilor, cu specificația că așteaptă soluții concrete, după acțiunile de verificare a societăților.

Astfel, s-a decis ca activitatea de la R.A.G.C.L. să fie verificată de Marius Pintilie, Mihaela Spiridon și Andrei Râznic, la EcoSalubritate – Claudiu Bodoașcă, Cătălin Conache și Maria Timofte, iar la PSA Pașcani – Ioan Danu, Sorin Olariu și Alexandru Dandu. 

Revenind la atitudinea primarului Dumitru Pantazi, se pare că acesta se teme de acțiunile liberalilor și de ceea ce ar putea scoate aceștia la suprafață. El poate fi acuzat că girează activitatea acestor societăți, din moment ce blochează verificarea activităților.   

Related posts

Pașcani, 25 aprilie: Ședință ordinară de Consiliu Local (VIDEO)

Redacția

Stațiile de autobuz din Pașcani sunt în paragină. Iată ce spune primarul!

Marius Parteni

Startul lucrărilor de reabilitare a străzilor Ceferiștilor, Fântânele, M. Eminescu, Izvoarelor și Republicii amânat din nou. Iată motivul!

Marius Parteni
Încarcă...