NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii de la putere au comis-o din nou! Ajutoarele financiare pentru centralele termice nu pot fi accesate de chiriașii locuințelor sociale!


Decizie de neînțeles luată de aleșii locali săptămâna trecută. Din neatenție sau cu intenție, aceștia au exclus de la acordarea ajutorului financiar pentru montarea unei surse alternative de încălzire chiriașii locuințelor sociale sau a celor de tip ANL.

 

Consilierii locali din PSD și PMP au aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar, cuprins între 2.500 de lei și 3.500 de lei, care prevede la condițiile de eligibilitate că acesta va fi acordat doar proprietarilor și coproprietarilor de locuință. Votul lor putea fi completat dacă aprobau proiectul de hotărâre care prevedea montarea de centrale termice la locuințele sociale ce apațin municipalității și la cele de tip ANL.

Alianța PSD – PMP din consiliul local nu a fost de acord însă cu o astfel de propunere, iar acum cei care locuiesc în locuințele sociale ale municipalității și în cele de tip ANL și îndeplinesc condiția de a avea un venit pe membru de familie sub 1.263 de lei, nu vor beneficia de acest ajutor financiar.

Cu alte cuvinte, municipalitatea, prin consilierii PSD – PMP consideră că cei care dețin, într-o formă sau alta o proprietate, sunt mult mai săraci decât cei care nu au o astfel de proprietate și trăiesc în chirie în locuințe sociale sau de tip ANL, astfel că trebuie ajutați.

Informația a fost comentată la Actualitatea TV, în emisiunea ”În Obiectiv”, de consilierul liberal Claudiu Bodoașcă.

„Există locuințele sociale. Nu doar acel bloc social. Primăria mai are și alte locuințe sociale. În zona vale 8 apartamente, plus câteva garsoniere. La blocul B 01, Primăria în calitate de proprietar, ar fi trebuit să monteze centrale termice. Acum să vedeți anomalia din această hotărâre. Acei oameni, pentru că proiectul nostru de hotărâre nu a trecut, care locuiesc într-un bloc de locuințe sociale și se prezumă că sunt cazuri sociale, nu pot beneficia de acest ajutor financiar dat de Primărie, pentru că o condiție în proiectul de hotărâre a fost să fie proprietari sau coproprietari ai apartamentului. Acei oameni sunt chiriași și nu se califică din prima pentru accesarea acestui ajutor financiar, deci nu primesc nici măcar acei 2.500 -3.500 de lei”, a explicat situația Claudiu Bodoașcă, consilier PNL.

Sorin Olariu, consilier PMP, și-a motivat votul împotriva inițiativei de a se monta centrale termice la locuințele sociale susținând că în acest bloc locuiesc persoane care nu mai îndeplinesc criteriul social.

„La blocurile sociale, sincer vă spun că dacă facem niște analize din punct de vedere social, vă arăt că o să goliți blocul și nu o să mai aveți cui să puneți centrale. Sunt foarte mulți care depășesc cu mult venitul acolo și ar trebui să plece”, a spus Sorin Olariu, consilier PMP.

Faptul că aleșii locali din PSD nu știau că hotărârea privind ajutorul financiar pentru montarea centralelor termice nu se aplică celor care locuiesc în locuințele sociale și de tip ANL , este demonstrat de intervenția viceprimarului Gabriela Nedelcu. Aceasta susținea săptămâna trecută, în plenul Consiliului Local: chiriașii ANL vor putea beneficia de ajutorul financiar pentru montarea centralelor termice.

„Constat că faceți proiect ca să dea bine la televizor, fără un fundament legal. Nu se poate face nicio investiție pentru locuințele ANL, pentru că nu suntem noi proprietari. Cei care locuiesc la ANL și sunt în situații dificile se pot adresa să beneficieze de hotărârea ce tocmai a fost aprobată”, a susținut Gabriela Nedelcu, viceprimar din partea PSD.

Advertisements
Loading...

Related posts

Fonduri europene pentru Spitalul Municipal de Urgență (VIDEO)

Redacția

Programul mijloacelor de transport în comun în mini-vacanța de Sf. Maria

Diana Marcu

Important pentru comercianții care participă la Zilele Municipiului

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site