NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Conferință finală la capătul etapei a doua pentru membrii GAL Siret – Moldova

Căminul Cultural din satul Heci, comuna Lespezi, a găzduit astăzi o conferință de presă organizată de GAL Siret – Moldova, cu ocazia finalizării celui de al II-lea contract. Vorbim de cel ce asigură continuitatea proiectului „Strategia de Dezvoltare Locală a Asociației GAL Siret-Moldova 2014-2020, finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, Programul LEADER, submăsura 19.4.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai Primăriilor și întreprinderilor private beneficiare ale fondurilor europene, ai grupurilor de acțiune locală, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și CRDJ.

Organizatorii evenimentului au făcut o trecere în revistă a proiectelor ce vor fi finanțate în viitoarea sesiune. În sala unde s-a desfășurat întâlnirea au fost expuse produse și creații ale beneficiarilor. Vorbim de articole culturale, produse alimentare, legume, fructe și alte bucate tradiționale.

Pentru următoarea sesiune de finanțare, grupurile de acțiune locală de la nivelul județului, nouă la număr, au la dispoziție aproximativ 1,8 milioane de euro pentru susținerea proiectelor.

  

Din GAL Moldova-Siret fac parte comunele Ceplenița, Cotnari, Hărmănești, Lespezi, Todirești, Vânători și Valea Seacă.

Advertisements

Related posts

Apel disperat al oamenilor îngropaţi sub nămeţi. La Vascani zăpada este de câțiva metri

Redacția

Furnizarea apei, oprită timp de câteva ore în Miroslovești și Soci

Irina Gherasim

Ziua Comunei Heleșteni, ediția a VIII-a. Voie bună și multă cultură

Marius Parteni
Încarcă...