RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Conducerea Volkswagen se reunește luni pentru a decide când listează Porsche la bursă / Ar putea fi una dintre cele mai mari listări din istoria Germaniei şi cea mai mare din Europa, de la cea a Enel SpA în 1999

Consiliile de conducere şi de supraveghere ale Volkswagen se vor reuni luni pentru a discuta dacă listarea mult aşteptată a mărcii de maşini sport Porsche ar trebui să aibă loc la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, a anunţat sâmbătă producătorul auto, citat de Reuters și preluată de Agerpres.

De asemenea, va fi luată o decizie dacă Volkswagen va aproba vânzarea a 25% plus o acţiune din acţiunile ordinare ale Porsche AG către Porsche SE, aşa cum se prevede într-un acord-cadru al celor două părţi, convenit în februarie.

Acest lucru le-ar oferi familiilor Porsche şi Piech, care controlează Porsche SE, o participaţie minoritare de blocare , un pas care le-ar spori impulsul pentru un control mai mare asupra producătorului de automobile care a fost fondat de strămoşul lor, Ferdinand Porsche, în 1931.

Porsche SE, care deţine 31,4% din Volkswagen şi 53,3% din drepturile de vot, a confirmat întâlnirea de luni, într-o declaraţie separată, adăugând că lansarea listării este încă supusă evoluţiilor pieţei şi discuţiilor ulterioare ale consiliului de administraţie.

  

Conform acordului-cadru încheiat în februarie, 25% din acţiunile preferenţiale vor fi vândute pe piaţa liberă, fiind echivalente cu doar 12,5% din capitalul total al Porsche.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, vine marți în vizită în România. Discuții cu președintele Klaus Iohannis înainte de summit-ul decisiv al NATO

Redacția

Iohannis: Senegalul e pentru noi o prioritate pe continentul african. Ne dorim să demarăm proiecte comune și o cooperare pe termen lung

Redacția

Mircea Beuran este noul președinte al Academiei de Științe Medicale

Redacția
Încarcă...