NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Condiţii umilitoare pentru tinerii care construiesc case pe strada Morilor

Tinerii păşcăneni care au primit loturi pentru a-şi face case pe strada Morilor, se plâng de condiţiile umilitoare în care sunt nevoiţi să construiască. Trei dintre aceştia au venit astăzi la audienţele de la Primărie unde au expus situaţia în care se află.

 

  

Nu au apă şi nu beneficiază nici de gaz, sau de curent electric. Ei au susţinut că au fost impozitaţi încă din 2011, cu toate că timp de un an nu au putut să  construiască nimic. Tot ce au făcut a fost să care pământ pe care le-au nivelat, pentru că zona arăta deplorabil.

„Din 2011 până în prezent nu ne-a băgat nimeni în seamă. Canalizare nu există, apă potabilă nu există, nici curent. Nouă nu ni s-a spus că din 2011 până în prezent vom fi impozitaţi. Din 2011 până în 2012, am cărat pământ acolo şi am nivelat. Doi ani de zile nu s-a putut face nimic acolo. Este prima dată când venim la audienţe”, a susţinut unul dintre ei.

În replică, administratorul public, Gică Zanet le-a transmis să facă fiecare câte o cerere către primarul Pantazi, în care să prezinte toate aceste probleme, urmând a fi prinse la următoarea rectificare de buget.  „Pentru problema cu impozitul faceţi câte o cerere individuală către primar, în care să menţionaţi toate problemele. Curentul, gazul şi impozitul, ca să putem prinde nişte bani, la rectificarea de buget din aprilie, mai, pentru că aşa era normal, ca dumneavoastră să aveţi utilităţi acolo”, a declarat administratorul public, Gică Zanet. 

Astăzi la audienţe au venit patru persoane de pe strada Morilor, tineri ce au obţinut acolo un teren pentru construcţie de case. Ei au solicitat o reducere a impozitului din cauza faptului că nu au condiţii în acea zonă, şi totodată au solicitat şi balastarea străzii Morilor, acolo unde este cazul. Domnul Zanet le-a transmis că se va face o rectificare de buget în acest sens, cererea a fost preluată de dumnealui,  urmând să le răspundă tinerilor’, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.

Rămâne de văzut în cât timp se vor rezolva problemele oamenilor, şi dacă nu cumva vor fi nevoiţi să se întoarcă iar şi iar la Primărie, să le reamintească edililor că există.  

Advertisements

Related posts

Doua milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri judetene

Redacția

Din nou probleme pe drumurile judetene din Iasi din cauza viscolului

Redacția

Apele Române: „Pentru a funcționa la Pașcani ApaVital trebuie să aibă contract pentru epurarea apelor uzate cu Prest Serv Apa” (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site