NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Condamnat la închisoare pentru că nu a plătit pensia alimentară

Și-a ignorat copilul, iar acum va ajunge în pușcărie. Este cazul unui botoșănean plecat la muncă în Italia, care a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu executare pentru abandon de familie, după ce nu a plătit pensia alimentară pentru copil timp de mai bine de patru ani.

Bărbatul, Florin I., a fost căsătorit cu o tânără din comuna Vorona, dar în 2017, din cauza disensiunilor, căsnicia lor a eșuat. În urma divorțului, botoșăneanul a fost obligat de instanță la plata unei pensii lunare de întreținere de 150 de euro față de băiatul rezultat în timpul căsniciei. Plecat în străinătate, bărbatul a plătit vrei 300 de euro, după care nu a mai achitat niciun leu.

Acuzat de abandon de familie, Florin I. a fost anchetat penal în primă fază și apoi trimis în judecată, acumulând, până în luna februarie 2019, o restanță totală în cuantum de 3.532 euro. Chemat în instanță, bărbatul a recunoscut totul și a susținut că o bună perioadă a fost nevoit să revină în țară, unde a lucrat în construcții pe un salariu de 1.000 de le. Prin urmare, el a solicitat mai multe amânări pentru achitarea integrală a debitului. Cu toate acestea, bărbatul nu și-a îndeplinit obligația de plată și a achitat numai 200 de lei, în timpul procesului. Prin urmare, magistrații Judecătoriei Botoșani l-au condamnat la șase luni de închisoare în regim de detenție.

telem

Advertisements

Related posts

VREME frumoasă dar uşor instabilă în weekend!

Redacția

Şi-a tranşat fiul cu bomfaierul, după care a aruncat bucăţile în apele Siretului. Detaliile unei crime oribile

Redacția

Temperaturile scad în următoarele două săptămâni. Vor fi zile reci și nopți cu ger

Redacția
Încarcă...