NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Concursurile de la Casa de Cultură, Bibliotecă și Spital blocate de un funcționar ocupat cu „evenimentele culturale ale Pașcaniului”

Evenimentele culturale pe care municipalitatea le-a organizat de-a lungul acestui an sunt motivul pentru care Primăria Municipiului Pașcani nu a organizat până acum concursuri pentru ocuparea funcțiilor de director la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” și la Biblioteca Municipală „Leonard Gavriliu”. Această explicație a fost dată de primarul Marius Pintilie care a răspuns unei întrebări adresate pe acest subiect de către un jurnalist în conferința de presă ce a avut loc joi, 22 septembrie, anul curent.

Edilul șef a explicat că atât el cât și viceprimarul și administratorul public își doresc să implementeze anumite proiecte, însă din cauza lispei de personal pe anumite compartimente și a nivelului profesional al unora, lucrurile stagnează, iar șefii trebuie să recurgă la clasicul „împins de la spate”.

Cu privire la organizarea concursurilor pe șefia instituțiilor amintite, primarul Pintilie a spus că singurul angajat al Compartimentului Sport, Cultură și Culte a fost ocupat cu evenimentele culturale care s-au desfășurat în Pașcani, astfel că nu a putut pregăti documentațiile necesare.

„Așa îmi doresc și eu, dar din păcate nu reușim să facem la Primăria Pașcani documente și acte pentru toate nevoile care sunt astăzi în comunitate. Asta este situația. Eu, nu mă feresc să spun că nu suntem perfecți, că nu suntem, asta este! Am spus-o și la alte conferințe de presă, nu că nu există voință politică a celor care conduc astăzi Primăria, pentru că atât eu, cât și domnul viceprimar sau domnul administrator public vrem să facem, dar Primăria Municipiului Pașcani are o problemă și anume: capacitatea administrativă. Iar această capacitate administrativ ține în primul rând de numărul și calitatea funcționarilor publici. Dacă pe unele compartimente avem oameni care își fac treaba și sunt suficienți, iar lucrurile funcționează normal să zicem bine, pe alte compartimente suntem deficitari în sensul că poate avem, poate nu avem niciun salariat sau poate avem doar un salariat și ar trebui să avem 3 sau 4, sau poate sunt salariați care nu reușesc să își facă treaba la nivelul maxim pe care îl așteaptă lumea. Asta este situația. Eu fac tot posibilul să îi împing de la spate pe cei care au nevoie să fie împinși în așa fel încât să ducem acest oraș mai departe, să îmbunătățim. Pe aceste spețe, pe care dumneavoastră ați ridicat problema, încă suntem deficitari. Urmează să facem concursuri. Avem un singur salariat la Compartimentul sport cultură culte, care ține toate evenimentele culturale ale orașului. Urmează să facă documentațiile și hotărârile de consiliu local, ca să scoatem la concurs aceste posturi”,  a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Advertisements
  

Cât privește Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, aici instituția trebuie să organizeze acest concurs, așa cum s-a întâmplat în urmă cu un an de zile, atunci când nu s-a înscris nimeni eligibil.

„Acolo ține de spital. Anul trecut m-am implicat personal, pentru că este treaba mea să organizăm concurs acolo, anul ăsta o să mai încercăm o dată să vedem poate vine cineva și se înscrie”, a mai spus primarul Pintilie.

Advertisements

Menționăm că, cele trei instituții sunt conduse de mai mulți ani de directori interimari, care nu au un contract de mandat în care să li se specifice în clar obiectivele pe care aceștia trebuie să le îndeplinească anual, pe o perioadă de 4 ani.

Cât privește evenimentele culturale care s-au desfășurat la Pașcani în acest an și care i-au captat toată atenția funcționarului de la Compartimentul Sport, Cultură, Culte, acestea cu greu se pot număra pe o mână. Mai mult, pentru cel mai important eveniment din acest an: Zilele Municipiului Pașcani, primăria a contractat o firmă care s-a ocupat de organizarea integrala a spectacolelor.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Niciun pas concret pentru Autostrada A8. Deputatul Petru Movilă: Nimeni nu a mai fost interesat de autostrada Iași-Târgu Mureș

Redacția

De ce întârzie taximetrele din Pașcani la comenzile clienților? Iată câteva explicații

Marius Parteni

Vrei să te angajezi la SRI? Condiții și probele de selecție

Redacția
Încarcă...