NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Concurs cu scandal în biroul primarului din Primăria Mircești. Unul din candidați a fost eliminat!

Un candidat la o funcție publică în Primăria Mircești, a fost eliminat din concurs, după ce a fost prins în timp ce încerca să copie. În acest caz a fost sesizată Agenția Națională a Funcționarilor Publici, chiar de către reprezentanta acestei instituții pe lângă Prefectura Iași, care a fost membră a comisiei de concurs.

Au fost trei candidați care au participat la proba scrisă a concursului de referent, clasa III, grad profesional asistent în cadrul compartimentului de asistență socială, din aparatul de spcialitate al primarului. Concursul s-a programat în data de 4 noiembrie 2021. Locul de desfășurare, a fost chiar biroul primarului în funcție, Leon Bălteanu.

După ce le-au fost înmânate subiectele, în timpul examenului unul din candidați a sesizat că un altul avea în mână o fițuică din care se inspira. Concursul a fost suspendat pentru moment, iar candidatul în cauză a fost exmatriculat. Membrii comisiei au constatat că notițele de pe fițuică erau pe unul din subiectul primit de cei din sală.

Persoana surprinsă copiind a fost eliminată din concurs, dar proba scrisă a continuat. După finalizarea ei candidații rămași în concurs au fost respinși, pe motiv că nu au primit nota de trece.

  

Ovidiu Mihăiuc, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iași, ne-a repcizat că reprezentanta Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a întocmit un raport cu cele întâmplate, care este deja spre analiza șefilor instituției.

Comisia de examinare a fost sesizată cu o plângere de unul dintre candidați, care între timp a depus și o plângere la Inspectoratul Județean de Poliție. Există suspiciunea că persoana exclusă din concurs ar fi cunoscut unele subiecte.       

Am încercat astăzi să avem o întrevedere cu primarul comunei pe marginea acestui subiect și a situației tensionate din comună, dar acest ne-a informat că este plecat la Iași, după ce ieri ne-a sugerat să îl căutăm după orele prânzului.

Advertisements

Related posts

Primăria Răchiteni angajează economist inspector

Redacția

Campanie de informare pentru producatorii din Motca

Redacția

Mircești, 9 februarie: Ședință de Consiliu Local (VIDEO)

Redacția
Încarcă...