RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Concurs cu scandal în biroul primarului din Primăria Mircești. Unul din candidați a fost eliminat!

Un candidat la o funcție publică în Primăria Mircești, a fost eliminat din concurs, după ce a fost prins în timp ce încerca să copie. În acest caz a fost sesizată Agenția Națională a Funcționarilor Publici, chiar de către reprezentanta acestei instituții pe lângă Prefectura Iași, care a fost membră a comisiei de concurs.

Au fost trei candidați care au participat la proba scrisă a concursului de referent, clasa III, grad profesional asistent în cadrul compartimentului de asistență socială, din aparatul de spcialitate al primarului. Concursul s-a programat în data de 4 noiembrie 2021. Locul de desfășurare, a fost chiar biroul primarului în funcție, Leon Bălteanu.

După ce le-au fost înmânate subiectele, în timpul examenului unul din candidați a sesizat că un altul avea în mână o fițuică din care se inspira. Concursul a fost suspendat pentru moment, iar candidatul în cauză a fost exmatriculat. Membrii comisiei au constatat că notițele de pe fițuică erau pe unul din subiectul primit de cei din sală.

Persoana surprinsă copiind a fost eliminată din concurs, dar proba scrisă a continuat. După finalizarea ei candidații rămași în concurs au fost respinși, pe motiv că nu au primit nota de trece.

  

Ovidiu Mihăiuc, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iași, ne-a repcizat că reprezentanta Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a întocmit un raport cu cele întâmplate, care este deja spre analiza șefilor instituției.

Comisia de examinare a fost sesizată cu o plângere de unul dintre candidați, care între timp a depus și o plângere la Inspectoratul Județean de Poliție. Există suspiciunea că persoana exclusă din concurs ar fi cunoscut unele subiecte.       

Am încercat astăzi să avem o întrevedere cu primarul comunei pe marginea acestui subiect și a situației tensionate din comună, dar acest ne-a informat că este plecat la Iași, după ce ieri ne-a sugerat să îl căutăm după orele prânzului.

Related posts

Tătăruși: Primăria anunță distribuirea pachetelor cu produse alimentare de la UE

Redacția

Haos în Consiliul Local din Moțca din cauza primarului traseist Hobincă. Viceprimarul Murariu schimbat din funcție pe motiv că nu-și respectă șeful!

Răzvan Grecu

Liceul ”Bogdan Vodă” din Hălăucești: În atenția pasionaților de șah

Redacția
Încarcă...