NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Comunitatea catolică se pregătește sufletește de Învierea Domnului

Pandemia de coronavirus aduce schimbări și în comunitatea catolică cu privire la oficierea slujbelor din Săptămâna Mare, Inviere și Paște. La Biserica Romano-Catolică ,,Sf. Anton de Padova” din Pașcani, preotul Mihai Cătău va fi alături de credincioși online, slujba de Înviere  fiind transmisă pe pagina de facebook/ Comunitatea catolică din Pașcani.

Enoriașii sunt îndemnați să rămână acasă,  pentru că nu vor avea acces la slujbe. Toți credincioșii îşi vor face rugăciunile acasă. Catolicii sărbătoresc Paștele duminică, 12 aprilie.

„Ceremoniile din Săptămâna Mare şi ale Solemnităţii Învierii Domnului le vom celebra anul acesta în biserici fără participarea credincioşilor. Conform dispoziţiilor date de autorităţi este permisă doar participarea absolut restrânsă a acelor persoane care au un rol activ în celebrări. Sugerăm ca în Noaptea Sfântă a Învierii, în fiecare familie să se aprindă o lumânare care să fie aşezată la ferestrele locuinţelor, iar gestul să fie în concordanţă cu celebrarea care este urmărită din catedrală sau din alte biserici. Apoi cântarea de bucurie a Învierii – Aleluia şi „Cristos a înviat din morţi” – să fie intonată în fiecare casă. Va fi cântarea de biruinţă a Învierii, iar lumina pascală va lumina paşii noştri în întunericul acestei lumi”, afirmă Arhiepiscopul-Mitropolit de Bucureşti, Aurel Percă.

Credincioșii din întreaga lume sunt greu încercați în aceste zile de pandemie. Populația este sfătuită să respecte condițiile impuse de autorități, în speranța că vom reveni cât mai curând la o viață normală. Vaticanul va fi alături de credincioșii catolici în online, prin intermediul televiziunilor și al radioului, pentru sfintele liturghii pascale.
 Şi la Vatican, slujbele vor fi ţinute doar online, fără enoriaşi. Suveranul Pontif le-a recomandat credincioşilor să profite de timpul liber şi să se roage mai mult, din sânul familiei.

Advertisements

Related posts

Singurul tramvai istoric construit la Iași se află pe Strada Lăpușneanu pentru expoziția „Tramvaiul ieșean. Începuturi”

Redacția

Ziua Crucii, post aspru şi rugăciune. Tradiții şi obiceiuri de Înălțarea Sfintei Cruci

Redacția

Hram la Mănăstirea Prislop. Mii de pelerini așteptați la mormântul părintelui Arsenie Boca

Redacția
Încarcă...