RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comuniștii au protestat la Moscova împotriva rezultatului alegerilor parlamentare din Rusia, unde s-au situat pe locul doi

Peste 1.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare de săptămâna trecută, câştigate cu o largă majoritate de partidul de guvernământ Rusia Unită, dar care au fost umbrite de acuzaţii masive de fraudă, relatează DPA şi EFE.

Mitingul a fost convocat de Partidul Comunist, care s-a clasat pe locul al doilea în urma partidului pro-Kremlin Rusia Unită în cursa pentru Duma de Stat.

Printre cererile parlamentarilor se numără renumărarea voturilor exprimate online, considerând că această formă de vot este cea care a dus la cele mai multe nereguli la ultimele alegeri.

Ca răspuns la acuzaţiile de fraudă, Comisia Electorală Centrală a Rusiei (CEC) a apărat legalitatea votului la distanţă la alegerile parlamentare, afirmând că este un sistem „cerut” de alegători, mai ales în perioadele de pandemii.

  

Cu toate acestea, comuniştii au insistat asupra faptului că votul electronic ”a furat victoria” mai multor candidaţi ai lor, opinie exprimată sâmbătă de un număr mare de persoane la un miting în Piaţa Puşkin din Moscova.

Protestul din Piaţa Puşkin a atras o prezenţă intensă a poliţiei, cu bariere ridicate şi vehicule de transport al prizonierilor pregătite.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Grindeanu vorbește de construirea unui nou terminal la Aeroportul Otopeni: În patru, cinci ani ajunge la capacitate maximă

Redacția

Grindeanu, faţă în faţă cu primele sincope de la Transporturi

Redacția

Spaţiile destinate jocurilor de noroc, interzise pe distanţă de 300 de metri faţă de şcoli. Proiectul, adoptat de Senat

Redacția
Încarcă...