NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comunicatorul ApaVital – explicații legate de programul de furnizare a apei la Pașcani!

Operatorul ApaVital, prin comunicatorul angajat, face declarații contradictorii cu privire la motivele pentru care programul de furnizare  a apei este sistat pe timp de noapte. Unele dintre informațiile oferite opiniei publice, sunt eronate.

Gheoghe Vlasie, comunicator ApaVital, afirmă în unele postări pe rețelele de socializare, că rețeaua de distribuție a apei potabile este veche, iar odată cu înlocuirea conductelor vom scăpa de aceste probleme. Tot el mai vorbește de o serie de probleme generate de resetarea unor softuri.

“În cursul zilei de ieri s-a reusit ca de la sursa Verseni sa se marească cantitatea de apa extrasa cu cateva zeci de metri cubi pe ora, astfel incat in noaptea trecuta nu s-a mai sistat apa. Astazi se va realiza resetarea unora dintre pompele de la aceasta sursa pentru cresterea volumului de apa extras. Daca rezultatele vor fi cele asteptate, se va continua furnizarea apei 24 de ore din 24. Din pacate, seceta se amplifica si nu putem face predictii ferme pentru urmatoarele cateva saptamani. Cum ziceam, solutia cea mai simpla si mai rapida pentru Pascani este inlocuirea in cursul urmatorilor doi ani a retelelor de distributie a apei de dinainte de 1989. Asa se vor impusca doi iepuri dintr-un foc. Reducandu-se pierderile, apa extrasa din captarile Motca si Verseni va fi suficienta pentru alimentarea orasului si a suburbiilor 24 de ore din 24. Inlocuindu-se conductele vechi si subrede, se va putea livra apa cu presiune marita, fara riscul de a produce avarii subterane ale conductelor, cum se intampla acum”, susține Gheorghe Vlasie.

Postarea comunicatorului ApaVital, nu ar fi opinia operatorului. Cel puțin asta putem deduce, după discuția cu acesta. Vlasie a susținut că totul este greu de anticipat, dar că va oferi o explicație publică, fără a menționa și ziua.

Reamintim faptul că ApaVital a preluat un sistem de distribuție a apei modernizat din bani europeni, a căror rate sunt achitate anual de Primăria Pașcani. Este vorba de peste 19 miliarde lei vechi.

Un alt amănunt este acela că până astăzi, reprezentanții operatorului nu au adus niciodată în discuție problemele de ordin tehnic sau erori ce ar fi generate de softuri. Postările de pe rețelele de socializare nu reprezintă opinia conducerii ApaVital, din cele spus de comunicatorul Vlasie.  

Advertisements

Related posts

ApaVital vrea să lase fără apă întreg blocul Moldova. Pășcănenii răspund cu o nouă plângere şi acuză RAGCL

Marius Parteni

Mai multe drumuri din judet vor fi asfaltate

Redacția

Modificare legislativă importantă: Se simplifică regulile pentru călătoriile în străinătate ale copiilor

Redacția
Încarcă...