NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comunicat IPJ: Atenție șoferi! Circulație îngreunată între Pașcani și Moțca

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi informează că, în județul Ia i, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe D.N. 28, între localitățile Pașcani și Moțca, din cauza zăpezii şi a poleiului. În prezent, pe carosabilul acestui tronson de drum național este depus un strat de zăpadă cu grosimea de aproximativ un centimetru, pe alocuri existând și polei.

 

 Precizăm că, pentru deplasarea pe suprafeţe carosabile acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă, legislaţia rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Conducătorilor auto care nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, le recomandăm să nu pornească la drum.

   Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic !

 Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător !  

Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă! Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă !  Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

 Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp.

 Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi !

 Verificaţi instalaţia de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz, precum şi instalaţia de climatizare. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare.

 Pentru a evita blocarea roţilor şi pierderea controlului asupra autovehiculului, trebuie să sesizaţi şi să frânaţi din timp, foarte uşor şi progresiv. În cazul blocării roţilor şi derapării eliberaţi pedala de frână pentru a recâştiga aderenţă apoi frânaţi din nou progresiv folosind şi frâna de motor!

 Abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniformă! În situaţia în care rămâneţi în pană pe un sector de drum înzăpezit, scoateţi autovehiculului cât mai în afara părţii carosabile pentru a nu bloca intervenţia utilajelor de deszăpezire şi aprindeţi lămpile de poziţie şi de avarie.

 În zilele cu ninsori, viscol, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni ! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură corespunzător la traversare!

IPJ IAȘI

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Pelerinaj al consilierilor la Catedrală: Protopopul Pașcaniului i-a invitat să vadă stadiul lucrărilor după ce a solicitat bani pentru realizarea acoperișului

Răzvan Grecu

Șobolanii pot fi reclamați la Inspectorul de mediu :) Acțiunile de dezinsecție și deratizare continuă

Răzvan Grecu

Pașcănenii vor avea patinoar dacă temperatura va scădea sub -5 grade C

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site