NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorEveniment

Comuna Tătăruși participă la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă

Comuna Tătăruși participă la Târgul de Turism al României reprezentând cu succes județul Iași. Pădurea Tătăruși supranumită și „Catedrala Fagilor“ – rezervație naturală. Întinsă pe o suprafață de 49.9 hectare, aceasta este locul ideal pentru meditație, plimbare, recreere. Cei pasionați de vânătoare au posibilitatea organizării de partide de vânătoare. Târgul urmărește promovarea obiectivelor turistice din țara noastră

Târgul de Turism al României reprezintă oportunitatea de a întâlni noi clienți, parteneri de afaceri, clienții actuali și potențiali, lideri de opinie, într-un cadru necesar dialogului de business și într-un mediu profesionist. În cadrul târgului sunt prezentate cele mai noi și interesante oferte turistice. Se adresează prestatorilor din domeniu, agențiilor de turism și celor ce caută o ofertă turistică interesantă. Târgul sprijină și promovează mediul de afaceri din România. Județul Iași este reprezentat de Comuna Tătăruși.

Rezervația Naturală Tătăruși este populată de fagi seculari de dimensiuni impresionante. Plimbările printre fagii ce au mai bine de 100 de ani reprezintă varianta perfectă pentru o drumeție de vis.

Suprafața totală a pădurii este de 49.9 hectare și este situată la o altitudine de 388.25 m (maximă), 273.31 m (minimă). Pădurea se află în proprietatea de stat în administrarea Direcției Silvice Iași, Ocolul Silvic Pașcani. „Catedrala Fagilor“ este locul perfect pentru plimbări lungi, meditație sau relaxare.

Advertisements
  

Comuna Tătăruși oferă din plin posibilitatea descoperii valorilor tradiționale, a specificității locale prin participarea la viața de zi cu zi a satului. Agroturismul a înregistrat o creștere în ultimii ani pe teritoriul comunei, tot mai mulți vizitatori din alte regiuni doresc să descopere valorile tradiționale ale locului.

Advertisements

Cei pasionați de vânătoare au posibilitatea de a practica acest sport. Fondul cinegetic al pădurii conferă posibilitatea de organizare a unor partide de vânătoare cu acordul autorităților și în condițiile prevăzute de lege. Se pot vâna căpriori, mistreți, iepuri sălbatici, fazani, zona fiind lesne de străbătut la picior sau cu vehicule de teren. Cei interesați de astfel de activități se pot adresa Inspectoratului Silvic Județean Iași.

continuare pe bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Compania Națională de Investiții reabilitează drumurile din Todirești și Mogoșești Siret

Redacția

Shukar. Furatul miresei la ţiganii din Moţca. Povestea nunţii de Paşti, un obicei străvechi la romii moldoveni (Iaşi)

Redacția

ApaVital a facturat unor pășcănenii din Lunca canalizarea apei, deși nu beneficiază de acest serviciu

Teona Gherasim
Încarcă...