NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Comuna Mircești intră de astăzi în scenariul roșu!

Comuna Mircești intră de astăzi în scenariul roșu. Rata infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a depășit pragul de trei persoane la o mie de locuitori. Anunțul a fost făcut de Primăria Mircești.

Hotarâre nr.20 din 25.03.2021 al Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

Art.1, Lit.f- În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se PERMITE circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.(Sărbători PASCALE)

1. Deplasări

  

E interzisă deplasarea spre și dinspre zonele roșii și orice deplasare în interiorul zonelor roșii cu următoarele excepții:

-interes de serviciu;

-necesitate absolută;

-din motive de sănătate.

Sunt totuși permise deplasările absolut necesare pentru desfășurarea activității didactice față în față în cazurile în care aceasta e prevăzută.

E permisă întoarcerea la domiciliul, reședința sau locuința proprie.

Tranzitul în zonele roșii e permis dacă e necesar să se ajungă în zonele galbene sau portocalii sau pentru efectuarea deplasărilor permise, menționate anterior.

În ceea ce privește vizitele la domiciliu ale rudelor sau prietenilor, deplasarea este permisă în conformitate cu următoarele reguli:

-este permisă o singură deplasare pe zi;

-deplasarea poate avea loc către o singură locuință privată, situată în aceeași localitate cu cea a persoanei care se deplasează;

-deplasarea trebuie să aibă loc într-un interval de timp de la ora 5.00 la ora 22.00;

-deplasarea este prevăzută doar pentru două persoane în plus față de cele care locuiesc deja în locuința de destinație;

-pentru calcularea limitei de două persoane, nu se iau în considerare copiii acestora cu vârsta sub 14 ani și persoanele cu dizabilități sau persoanele care nu sunt autosuficiente, care locuiesc împreună.

-Pentru persoanele care locuiesc într-o localitate cu o populație de cel mult 5.000 de locuitori, e permisă deasemenea deplasarea pe rază de până la 30 de km de localitatea proprie, dar nu e permisă deplasarea în municipiul reședință de provincie.

Advertisements

Related posts

O copilă din Oboroceni a fost transportată cu elicopterul la Iași, după ce a fost găsită inconștientă într-un șanț

Oana Cordoneanu

Grădina Zoiței-Agricultura „altfel” la Mogoșești-Siret

Redacția

Sărbătoare la Stolniceni-Prăjescu. Ziua Comunei a adunat sute de spectatori

Ema Roman
Încarcă...