NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Competiții și parteneriate internaționale la Liceul Teoretic ,,Miron Costin” din Pașcani

În cursul săptămânii 8-12 februarie 2021, în cadrul Liceului Teoretic ,,Miron Costin” Pașcani,  s-a desfășurat etapa locală a Concursului Internațional Pro Lectura. Inițiativa acestui proiect aparține Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova și se desfășoară în parteneriat cu mai multe instituții educaționale din Republica Moldova, România, Ucraina, ș.a. Drept  obiective ale acestui vast parteneriat, pot fi menționate identificarea și promovarea talentelor in domeniul educației literar-artistice și sporirea interesului elevilor pentru literatura artistică, alături de  promovarea aspectelor culturale ale rețelelor sociale de mass-media.

Concursul s-a adresat elevilor de la nivel primar, gimnazial și liceal care au putut opta pentru una dintre probele variate ale concursului, repectiv: lucrare plastică, creație literară, recital, muzeul personajului literar și instagramul personajului. Din cei 94 de participanți, 12 s-au calificat la faza internațională a concursului, ce se va desfășura în periaoda 16-23 februarie 2021.

 Coordonarea proiectului la nivelul liceului a fost asigurată de prof. Maria Ungureanu și Iuganu Mihaela, cu sprijinul conducerii unității de învățământ, a bibliotecarului Luchian Mihaela, alături de profesori de specialitate care au realizat jurizarea lucrărilor: Coșniță Emilia, Luca Ionela și Albu Emilia.

Activitățile din cadrul acestui proiect s-au armonizat cu cele prin care s-a marcat Ziua Internațională a Cititului Împreună, în 10 februarie 2021, precum și activități din cadrul Parteneriatului Internațional Educație on-line fără hotare.

  

            Dotarea instituției de învățământ cu dispozitive tehnice performante facilitează colaborarea școlii cu instituții din țară și din străinătate, cu profil educațional și contribuie în mod semnificativ la creșterea calității în educație.

Advertisements

Related posts

Rezultate deosebite obținute de elevii Colegiului Tehnic C. F. „Unirea” la Concursul de Istorie „A.D. Xenopol”

Redacția

Colegiul „Mihail Sadoveanu”, selectat între cele 100 de școli din România în proiectul Scoală Parteneră Microsoft

Redacția

Comunicat de presă: Cupa Municipiului Paşcani la tenis de câmp

Redacția
Încarcă...