RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Competiție pe fonduri europene, pentru finanțarea reabilitării Lacului Peștișorul

Într-o întâlnire pe care a avut-o în această săptămână la ADR Nord Est, Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani, a obținut informații cu privire la finanțarea prin fonduri europene a proiectului de reabilitare a Lacului Peștișorul. Conform unei declarații, date în conferința de presă pe care primarul o susține săptămânal, proiectul poate fi finanțat pe Axa numărul 7 denumită Axa de regenerare urbană.

Pe această axă este alocată municipiilor, la nivelul Regiunii Nord Est, o sumă totală de 49 de milioane de euro. Acest buget este unul supus competiției, astfel că proiectele care vor primi finanțare vor trebui să acumuleze cel mai mare număr de puncte.

Chiar și așa, primarul Pintilie susține că în cazul în care finanțarea europeană nu va fi prinsă pentru proiectul lacului, reabilitarea acestuia se va face din alte surse de finanțare.

Legat de vizita de la ADR Nord Este, am fost invitați din nou pentru a discuta despre o axă destul de importantă pentru municipiul nostru: Axa de regenerare urbană. Trebuie să facem tot posibilul să ne pregătim cu proiecte, un pachet de 3 proiecte este necesar astfel încât să luăm și această finanțare. Concentrarea noastră maximă este pe finanțarea Lacului Peștișorul. Cu finanțare de la ADR sau fără finanțare de la ADR suntem determinați să terminăm partea de proiectare la Lacul Peștișorul și să facem investiția din banii noștri dacă nu găsim finanțare în altă parte. Dar vom face tot posibililul să scriem proiectele cu acele elemente care să fie câștigătoare în selecția proiectelor pe această axă. Dacă pe celelalte axe prioritare cumva banii sunt la dispoziția noastră pe o perioadă de 2-3 ani de zile, pe prioritatea 7 mergem în competiție cu alte municipii. Trebuie să fim realiști că sunt și alte municipii ce-și doresc acești bani. Avem un buget de 49 de milioane de euro, toate municipiile așa că trebuie să ne dăm peste cap și să facem proiectul pentru Lacul Peștișorul”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

  

Reamintim că, în această perioadă o firmă contractată de munipalitate face nota conceptuală, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru reabilitarea Lacului Peștișorul. Aceste documentații ar urma să fie obținute până în luna iunie, mai apoi urmând organizarea licitației pentru efectuarea lucrărilor.

Related posts

Pantazi și Rățoi au mutat lupta politică pe gazon! “O fi bolnav de COVID-19”?

Marius Parteni

Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, prioritate naţională în programul USR

Redacția

Pantazi a discutat astăzi la Primărie cu reprezentanți ai taberei anti Nichita

Marius Parteni
Încarcă...