RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Companiile româneşti pot primi finanţări nerambursabile de 300.000 de euro. Ce trebuie să facă

Finanţări nerambursabile de până la 300.000 pentru companiile româneşti. Firmele care intenţionează să se listeze la BVB, pe Piaţa Reglementată sau AeRO, au posibilitatea să acceseze din 7 iunie 2024 fonduri nerambursabile care acoperă costurile aferente derulării unei oferte publice sau a unui plasament privat şi ulterior, admiterii la tranzacţionare, scrie Ziarul Financiar.

Decizie radicală după ancheta Observator: midiile şi rapanele din Marea Neagră au fost retrase din localuri şi nu mai pot fi recoltate
Valoarea totală a sprijinului financiar se ridică la 38,2 milioane de euro, iar o companie poate atrage maximum 300.000 de euro pentru a acoperi costurile cu procesul de listare pe Piaţa Reglementată, respectiv 70.000 de euro pentru piaţa AeRO. Proiectele de finanţare pot fi depuse până în 2025, din 7 iunie 2024 până în 31 mai 2025.

„Dezvoltarea pieţei de capital prin creşterea numărului de companii listate, diversificarea sectoarelor economice din care provin şi lărgirea bazei de investitori, face parte dintr-o strategie începută acum doi ani, din mandatul de ministru al Finanţelor şi mă bucur că acest instrument finanţat prin PNRR arată eforturile conjugate ale statului, ale bursei şi ale mediului privat, care continuă într-o formulă de complementaritate ce va ridica nivelul de atractivitate al României, întărindu-ne poziţia investiţională în regiune şi la nivel european”, a spus Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, potrivit observatornews.

Related posts

Agricultorii români se laudă cu producții record de mere și mure în acest an

Redacția

Categoria de salariaţi care ar putea fi impozitată progresiv. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Redacția

Fermierii din județ pot obține fonduri europene pentru reducerea efectelor dezastrelor naturale

Redacția
Încarcă...