RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Compania Națională de Investiții reabilitează drumurile din Todirești și Mogoșești Siret

Drumurile sătești din comunele Todirești și Mogoșești Siret vor fi reabilitate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Drumurile sunt într-o stare deplorabilă. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic

Compania Națională de Investiții (CNI) SA continuă investițiile în județul Iași. Pe data de 10.11.2020 este programată o licitație pentru refacerea drumurilor afectate de calamități din comunele Todirești și Mogoșești-Siret, din județul Iași. Prevederea bugetară a procedurii este de 16.094.555 lei, fără TVA, aproape 3,3 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Prima parte a investiției se referă la refacerea unei porțiuni de 4,5 kilometri din satul Băiceni, comuna Todirești. În proiect intră și reabilitarea podețelor.

„Având în vedere faptul că drumurile propuse investiției deservesc, prin amplasarea acestora, accesele la școala și grădinița din comuna Todirești, sunt afectați aproximativ 850 de copii care frecventează cursurile de învățământ preșcolar și școlar și care nu au posibilitatea de a participa la acestea ori de câte ori se produc fenomene meteorologice care afectează partea carosabilă existentă. Totodată, în zonele adiacente drumurilor există o populație de aproximativ 1.800 de persoane care sunt afectate și nu reușesc să aibă un acces facil către obiectivele socio-culturale din comuna Todirești (biserică, primărie, cămin cultural etc.) sau către comunele și orașele învecinate, respectiv către spitalele de urgență cele mai apropiate din zonă”, se arată în caietul de sarcini.

În Mogoșești-Siret vor fi reabilitate drumurile din două sate

În ceea ce privește lotul din comuna Mogoșești-Siret, CNI a alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor din satele Mogoșești-Siret și Muncelu de Sus. Arterele au o lungime de 5.979 metri.

  

continuare pe www.bzi.ro

Related posts

Administrarea tainei Sf.Mir la Biserica din Izvoarele-Răchiteni (FOTO-VIDEO)

Redacția

Unitățile de învățământ din zona Pașcani și-au deschis porțile în bune condiții pentru elevi

Marius Parteni

Moment aniversar la Tătăruși. Au fost marcați 150 de ani de învățământ

Oana Cordoneanu
Încarcă...