RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comisia Europeană va decide în câteva luni dacă suspendă sau nu fondurile pentru România

România a îndeplinit 17 dintre condiţiile impuse de Uniunea Europeană, dar mai are încă 5 în privinţa cărora va trebui să decidă foarte curând, a spus comisarul european Corina Creţu, precizând că, în caz contrat, ţara noastră ar putea pierde finanţările.



„Comisia este în prezent în contact cu autorităţile române privind acţiunile întreprinse pentru îndeplinirea condiţiilor ex ante restante. S-au înregistrat progrese importante, în special în sectoarele cercetare si transport. Mai rămân multe de făcut. După cum ştiţi, eşecul de a întreprinde acţiuni în vederea îndeplinirii acestor condiţionalităţi ex-ante constituie baza pentru suspendarea plăţilor în funcţie de priorităţile programelor în cauză. În lunile următoare, Comisia îşi va elabora avizul final cu privire la fiecare condiţionalitate ex ante, hotărând fie să se îndrepte spre suspendare, fie să declare că planul de acţiune este îndeplinit” – a declarat comisarul european Corina Creţu, la solicitarea hotnews.ro.   În septembrie 2017, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, atrăgea atenţia că România mai avea de îndeplinit 5 condiţionalităţi ex-ante restante, pentru absorbţia fondurilor europene 2014-2020, în lipsa cărora riscă să-i fie suspendate fondurile.    Condiţionalităţile vizau transportul rutier, feroviar, achiziţii publice. „Şi aici este, într-adevăr, o mare problemă pentru dumneavoastră, ştiţi foarte bine că achiziţiile publice afectează pe orizontală toate proiectele. Infrastructura în inovare şi cercetare – suntem pe punctul de a ridica această condiţionalitate ex-ante. În domeniul deşeurilor rămâne o problemă majoră şi a administraţiei publice”, preciza în septembrie comisarul european, citat de RFI.  

sursa www.adevarul.ro

  

Related posts

OPEC convine asupra unei mici creșteri a producției de petrol începând din septembrie

Redacția

Simona Halep: A fost brutală viaţa în ultimul an. Nu am făcut nimic necinstit, am respectat tenisul, a fost prioritatea vieţii mele

Redacția

Digi24. VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Redacția
Încarcă...