NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Comisia Europeană lansează o iniţiativă de 100 de miliarde de euro pentru menţinerea locurilor de muncă

Comisia Europeană a anunţat joi că instituie un instrument de solidaritate în valoare de 100 de miliarde euro, denumit SURE, care îi va ajuta pe lucrători să îşi păstreze veniturile şi va sprijini întreprinderile pentru ca acestea să se menţină pe linia de plutire, argumentând că în aceste momente de criză acută, salvarea de vieţi omeneşti şi sprijinirea mijloacelor de subzistenţă sunt de o importanţă capitală.

Comisia propune, de asemenea, redirecţionarea tuturor fondurilor structurale disponibile către răspunsul la coronavirus.

„De acest sprijin vor beneficia, de asemenea, fermierii şi pescarii, precum şi persoanele cele mai defavorizate. Toate aceste măsuri se bazează pe bugetul actual al UE şi vor valorifica la maximum fiecare euro disponibil. Acestea demonstrează necesitatea ca UE să dispună de un buget pe termen lung solid şi flexibil. Comisia va lua măsuri pentru a se asigura că UE se poate baza pe un astfel de buget solid care să îi permită să iasă din criză şi să facă progrese pe calea redresării”, arată CE.

Noul instrument va oferi împrumuturi în valoare de până la 100 de miliarde euro ţărilor care trebuie să se asigure că lucrătorii primesc un venit şi că întreprinderile îşi păstrează personalul. Acest lucru le permite oamenilor să îşi plătească în continuare chiria, facturile şi produsele alimentare şi contribuie la asigurarea stabilităţii atât de necesare în economie.

Împrumuturile se vor baza pe garanţii furnizate de statele membre şi vor fi direcţionate acolo unde este cel mai urgent nevoie de ele. Toate statele membre vor putea să recurgă la acest instrument, însă acesta va fi deosebit de important pentru statele membre cel mai grav afectate.

SURE va sprijini programele de şomaj parţial şi măsurile similare pentru a ajuta statele membre să protejeze locurile de muncă, angajaţii şi persoanele care desfăşoară o activitate independentă împotriva riscului de concediere şi de pierdere a veniturilor.

Firmele vor putea să reducă temporar timpul de lucru al angajaţilor sau să întrerupă complet activitatea, statul oferind sprijin pentru venit pentru orele nelucrate. Lucrătorii care desfăşoară o activitate independentă vor primi un ajutor de înlocuire a veniturilor pentru actuala situaţie de urgenţă.

Continuarea pe www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Scutiri la penalităţi pentru firmele cu restanţe la buget

Redacția

Cum „se construiește” prețul de 800 de euro pentru un apartament pe litoral. Adevărul din spatele acestei oferte

Redacția

Toţi bugetarii vor primi vouchere de vacanţă începând de anul viitor

Redacția
Încarcă...