NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia de Ordine Publică s-a întrunit astăzi. Iată primele concluzii, după discuţii!

Comisia de Ordine Publică, de la nivelul Primăriei Pașcani, a fost astăzi convocată într-o ședință de primarul Marius Pintilie, după ce componența acesteia a fost reactualizată luna trecută. Au participat șefii Primăriei, adjunctul comandantului Poliției Pașcani și șeful Poliției Locale.

Au lipsit de la sedință reprezentanții Consiliului Local, Mihai Dediu (PSD) și Cătălin Conache (PNL). Potrivit unor informații, comisarul șef Cristian Ciohoranu, adjunctul comandantului Poliției Pașcani a prezentat o serie de date statistice privind infracționalitatea de la nivelul municipiului. Predomină furturile, cele mediatizate de presa locală, dar și dispariția unor telefoane mobile din săli de clasă. Conform declarațiilor primarului Pintilie, statistic, se înregistrează un nivel scăzut al faptelor.

Edilul local a informat conducerea Poliției că vor fi alocați bani pentru instalarea unui sistem de securitate la Spitalul Municipal de Urgență, ca urmare a ultimelor incidente, dar și pentru contractarea unei firme de pază.

 O altă problemă discutată a fost cea a amplasării de camere de luat vederi, dar și monitorizarea traficului la intrările și ieșirile din municipiu. Pentru anul 2022 vor fi prevăzute în bugetul public sume de bani pentru achiziţia de camere.

  

Discuţii au fost purtate şi pe marginea numărului de efective de poliţie care acţionează pe zona municipiului. Primarul Marius Pintilie ar fi transmis prefectului Judeţului toate informaţiile de la şedinţa de astăzi.   ‌

Căpitanul Vasile Avasiloaie, şeful Poliţiei Locale, a prezentat şi el un raport cu privire la activitatea instituţiei pe care o coordonează.

Advertisements

Related posts

Primăria are o nouă comisie de disciplină. Vezi cine sunt membrii!

Răzvan Grecu

Pantazi și Nedelcu susțin public că terenul de la Blăgești este rezervat pentru retrocedări, însă au permis intabularea în favoarea Legume S.A

Răzvan Grecu

Bugetul orașului Târgu Frumos votat mâine în cadrul ședinței ordinare (DOC)

Teona Gherasim
Încarcă...