NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a aprobat creditul de 4 milioane de lei, solicitat de Primăria Pașcani

La finalul săptămânii trecute, Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a aprobat solicitarea municipalității de a împrumuta 4 milioane de lei de la BCR pentru a finanța mai multe proiecte europene aflate în derulare.

Este vorba despre patru proiecte finanțate din bani europeni, care au nevoie de o cofinanțare de 4 milioane de lei, din partea municipalității, pentru a fi implementate.

Creditul ar urma să fie rambursat în 5 ani de zile, iar din banii luați din bancă se vor cofinanța cu 2.450.000 de lei proiectul de Creștere a eficienței energetice a Școlii „Iordache Cantacuzino”, cu suma de 1.300.000 de lei proiectul de reabilitare, conservare și revitalizare a palatului Cantacuzino Pașcanu, cu 150.000 de lei proiectul Extindere și dotare ambulatoriu Spital Municipal de Urgență Pașcani și cu 100.000 de lei proiectul de Creștere a eficienței energetice a Grădiniței nr.2 și a Creșei nr.1.

Valoarea totală a celor 4 proiecte este de 43.728.125 de lei, banii necesari în afara cofinanțării fiind asigurați din fonduri europene.

Advertisements
  

Consilierii locali și-au dat acordul pentru acest împrumut la începutul acestui an, în luna ianuarie. Atunci, în plenul Consiliului Local, fostul primar al municipiului Pașcani, a salutat decizia administrației locale de a contracta un credit, în vederea susținerii cofinanțării proiectelor din fonduri europene.

Advertisements

Dumitru Pantazi, fostul primar al municipiului, a susținut că ar fi procedat în același mod, dacă mai ocupa funcția de primar.

În completare, actualul edil, Marius Pintilie, a spus, tot în luna ianuarie, că se impune un asemenea credit pentru a fi asigurate resursele financiare, în ceea ce privește implementarea proiectelor.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Dosar penal la DNA după prăbușirea podului de la Luțca

Redacția

Tehnologie de ultimă generaţie pentru pompierii pășcăneni

Redacția

Secretarul Mircea Zuzan lămurește problema directorilor de la RAGCL și PSA. Acesta îl acuză pe viceprimarul Vasile Axinte că ar fi unul dintre vinovații de situația de la RAGCL (VIDEO – DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...