NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Comercianții pleacă, leafa merge! Șeful piețelor: venituri de 37.611 lei în 2019!

Cristian Menegon, șeful Serviciului de Administrare a Piețelor, și-a încasat salariul în fiecare lună a anului trecut, asta în condițiile în care profitul instituției ce o administrează a dispărut, iar mulți agenți economici și-au încetat activitatea.

Peste 3.100 de lei a încasat Menegon salariu de la instituția pe care o conduce și care nu mai înregistrează excedent de trei ani de zile. Explicația pentru lipsa profitului este:

În ultimii doi ani de zile am pierdut contracte și pierdem contracte, cu ghilimele de rigoare pierdem, în sensul că multe societăți comerciale, persoane fizice autorizate își restrâng activitatea din piață. Motivele, pentru că am discutat cu domniile lor, cu cei care au ales să plece din piață, sunt cele de încasări. Pentru că în jurul pieței, cel puțin în zona vale, ca și în zona deal, sunt o serie de supermarketuri sau magazine chinezești, sau alte tipuri de magazine ce vând produse similare celor din piață. Crescând numărul și în municipiu pe de altă parte odată cu deschiderea acelui complex din zona deal, zona cealaltă din oraș a altor astfel de complexe, piața a avut de suferit“, spunea Cristian Menegon, pe data de 8 mai 2020.

Potrivit declarației de avere șeful piețelor are o mașină, două spații comerciale și un credit de 17.700 lei ce trebuie rambursat până în anul 2022. De pe urma celor două spații comerciale Cristian Menegon nu declară venituri.    

loading...
Advertisements

Related posts

Un senator vrea să oprească grindina în judeţul Iaşi

Ema Roman

Lupte seculare pentru valoarea unui teren expropriat din Pașcani

Redacția

S-a publicat OUG pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă. Pot cere până la 925 de lei pe hectar

Redacția
Încarcă...