RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Comercianți de struguri prinși în piața din deal fără acte de proveniență a mărfii și fără verificarea metrologică a cântarelor

Lipsa documentelor de proveniență a mărfii, neafișarea prețurilor și a datelor de identificare a comercianților se numără printre principalele nereguli constatate în piețele din Pașcani. Polițiștii locali au verificat legalitatea comerțului efectuat de vânzătorii de struguri. Aceștia au vrut să vadă dacă cei care vând au toate actele în regulă.

 

 S-au verificat autorizațiile de funcționare, autorizația de amplasament, documente justificative de proveniență a mărfii, facturi și avize de însoțire a mărfii. Agenții au amendat două persoane care nu aveau documente justificative.

  

 Costel Avădănii de 33 de ani din Pașcani comercializa struguri în piața din deal fără a avea acte asupra sa, la locul de desfășurare a activității comerciale, documente justificative, respectiv certificat de producător, borderou de achiziții, verificarea metrologică a mijloacelor de cântărire. Acesta a fost sancționat cu o amendă de 200 lei. Ba mai mult, pentru că a refuzat să se legitimeze a mai fost sancționat cu încă 200 de lei.

 Pe data de 16 septembrie, Constantin Cristian de 37 de ani din comuna Valea Moldovei, județul Suceava comercializa struguri tot în piața din deal fără a avea documentele justificative legale-certificat de producător și verificarea metrologică a cântarului. A fost amendat cu suma de 100 de lei.  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

IPJ: Tu știi cine intră în blocul tău?

Redacția

Pășcăneancă accidentată pe trecerea de pietoni

Redacția

Dosar penal în cazul tinerei care a plecat la mare fără să aștepte rezultatul testului COVID

Redacția
Încarcă...