RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Combinația slujbă pentru fata mea! Șeful fiscului, primarul Pantazi și administratorul Zanet – artizanii unor angajări suspicioase

 

Publicația www.7iasi.ro a dezvăluit ieri modul în care se fac angajările în administrația locală, atunci când vine vorba despre persoanele cu funcții publice. Primarul Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet și Marian Bosianu, directorul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași sunt prinși într-un cerc vicios de acțiuni.

  

 Subiectul are la bază transferul în interes de serviciu de la Primăria Tătăruși, la Serviciul Finanțe Publice Pașcani al nurorii primarului Dumitru Pantazi, Alexandra Zanet Pantazi, fiica administratorului public Gică Zanet. S-a întâmplat în anul 2017, la câteva luni după ce în august aceasta a câștigat un concurs pe postul fond financiar – economic.

“Angajarea doamnei Pantazi Zanet Alexandra s-a făcut prin concurs, cu respectarea prevederilor legale, conform legii 188/1999 privind Statutul funcționarilor Publici, cu anunț public în MO nr. 907/03.07.2017 și în Jurnalul Național din 03.07.2017. Postul pe care a fost angajată susnumita apare în organigramă ca un post vechi vacant pentru care nu s-au mai organizat niciodată concursuri. Postul respectiv este și în prezent vacant. După vacantarea lui nu s-a mai organizat niciun alt concurs”, a declarat pentru www.7iasi.ro primarul comunei Tătăruși, Costel Iosub.

Nora primarului a fost transferată în interes de serviciu în cadrul Serviciului Financiar Pașcani, din cadrul Finanțelor Publice, unde are un venit de aproximativ 8.400 lei. Actualmente ea se află în concediu de creștere a  copilului.

”Funcționarul public Pantazi-Zanet Alexandra a fost angajată la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași – Serviciul Fiscal Municipal Pașcani prin transfer în interesul serviciului pe un post vacant echivalent, cu respectarea prevederilor legale prevăzute de Legea 188/1999 republicata (r2), privind Statutul funcţionarilor publici. Funcționarul public Pantazi-Zanet Alexandra este angajată pe perioadă nedeterminată și beneficiază de un salariu de bază brut de 8.407 lei”, este răspunsul transmis în mod oficial de către Direcția Regională a Finanțelor Publice, prin purtătorul de cuvânt Maria Țăran, jurnaliștilor de la www.7iasi.ro.

Bosianu întoarce favorul cuplului Pantazi – Zanet!

Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași este condusă de Marian Bosianu care este director cu delegație, mandatul fiindu-i prelungit odată la șase luni. El se află în aceeași situație ca cea în care se află nora primarului și fiica administratorului public Gică Zanet, adică transferat de la o instituție publică la alta.

Bosianu a reintrat în corpul funcționarilor publici după un concurs organizat de Primăria Pașcani. Mai exact, pe data de 30 aprilie 2014 acesta este declarat câștigătorul concursului organizat de Primăria Pașcani pentru funcția de consilier, grad I, în cadrul Serviciului de Buget Financiar Contabil. A obținut 100 puncte la proba scrisă și 99,33 la interviu.

La începutul anui 2015 Bosianu se transferă la Direcția Regională de Finanțe pe un post de execuție. De la începtului lunii februarie 2015 a fost numit director cu delegație al acestei instituții, mandatul fiind prelungit din șase în șase luni.

Directorul Marian Bosianu a ajuns să candideze pe un post de funcționar la Primăria Pașcani după desființarea Gărzii Financiare.

După o rețetă patentată, actualul director al Direcției Regionale de Finanțe întoarce favorul cuplului Pantazi – Zanet și solicită transferul în interes de serviciu al nurorii primarului către Finanțele Publice Pașcani, pe un post care nu a fost organizat nici un concurs de foarte mult timp.

Trebuie spus, că Bogdan Pantazi, fiul primarului din Pașcani și soțul Alexandrei, a câștigat în 2017 peste 550.000 lei , sume provenite din salariu, contracte de închiriere și dividende. Alexandra Zanet Pantazi avea un venit lunar de peste 2500 lei provenit din salariul încasat de la BRD Pașcani. Cei doi dețin împreună mai multe terenuri și spații comerciale a căror valoare de piață depășește 1 milion de euro.

 click aici pentru articolul de pe www.7iasi.ro

Related posts

Un sistem de protecţie inovativ va fi implementat pe drumul care leagă municipiile Roman şi Iaşi, pentru reducerea accidentelor

Redacția

Ce împiedică Primăria Pașcani să întrețină gazonul și spațiile verzi de pe domeniul public?

Marius Parteni

Primăria A.I. Cuza – contracte păguboase, impozite prost gestionate și facturi de miliarde în așteptare!

Marius Parteni
Încarcă...