RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul ”Unirea” a primit, într-un cadru festiv , la Palatul Parlamentului, titlul de „Şcoala Europeană” – 2019

Ministerul Educaţiei a decernat titlul ”Şcoală Europeană” 2019 unităţilor care au întrunit condiţiile necesare. Printre ele se numără și Colegiul Tehnic CF Unirea Pașcani.

Evenimentul a avut loc marți, 4 iunie, la București. Unitatea de învățământ a fost reprezentată de directorul Daniela Orășanu, directorul adjunct Corina Ciopraga, cât și de Elevul Anului-Dragoș Babeși.

  

Au fost premiate 87 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare ale Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”, ediţia a XVI-a, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Palatul Parlamentului. Potrivit Ministerul Educaţiei, la ediţia din acest an au fost înscrise 136 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de judeţe şi din Capitală.

Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări. Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Concursul „Școală Europeană” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.

 

Related posts

Veşti bune pentru personalul din şcoli

Redacția

Cum se vor desfășura orele în ultima săptămână de școală, când are loc și Evaluarea Națională. Precizările ministrului Educației

Redacția

Ruginoasa: Strategii de motivare şi tehnici de pregătire a elevilor pentru teste şi examene naţionale

Ema Roman
Încarcă...